Tesla’s in orkaangebied Florida rijden plots 50 kilometer verder

beknoptmobiliteit

Tesla doet een aantal van zijn klanten in Florida tijdelijk 25 procent reikwijdte cadeau om de orkanen in de staat te ontvluchten. De over the air-upgrade is mogelijk dankzij het (twijfelachtige) besluit om een serie goedkopere modellen S en X hetzelfde accupakket mee te geven als duurdere varianten. De capaciteit is daarbij softwarematig begrensd van 75 tot 60 kWh.

Bewust beknopt
Met deze korte updates belichten we alles dat wel het vermelden maar niet een volledig artikel waard is. De originele bron is gelinkt in de tekst.
Meer nieuws en achtergronden over duurzaam vervoer: Nieuwsarchief Mobiliteit & Transport | 7 volledig elektrische vrachtwagens | Tesla vs. Uber

You may also like...

 • Lomito

  Moet je voorstellen dat je wilt vluchten voor extreem weer/natuurramp en je na 200 kilometer stilstaat. Met een brandstofauto ben je binnen 5 minuten weer op pad voor minstens 600 kilometer, met zo’n elektrische auto sta je minstens een half uur snel te laden op het handjevol oplaadpunten langs de snelweg.

  • Het moet wel heel extreem zijn wil je binnen 200 km niet een veilige plek gevonden hebben. En als het zo extreem is dan is beschikbaarheid van benzine ook geen zekerheid: http://heavy.com/news/2017/08/houston-out-of-gas-where-availability/

   • Lomito

    Orkaan Irma was zo groot als Frankrijk… met een volle tank kan ik vanuit elke plek in Frankrijk ontkomen, niet met 200 km actieradius. En als het echt spannend wordt wil je niet eerst een half uur opladen voor je verder kunt, ook hier is benzine/diesel winnend. Verder zou ik geen auto willen die door de fabrikant gelimiteerd kan worden met een druk op de knop.

WattisDuurzaam gebruikt cookies (en diensten die cookies plaatsen) om de site te verbeteren.