Duitse stroomnet ondanks pieken windenergie superbetrouwbaar

Terwijl het aandeel niet regelbare wind- en zonnestroom blijft stijgen, neemt ook de betrouwbaarheid van het Duitse elektriciteitsnet nog altijd toe. In heel 2016 zaten Duitsers gemiddeld slechts 11,5 minuten zonder stroom. In 2015 was dat 11,9 minuten. In Nederland ligt dit gemiddelde al jaren tussen de 20 en 35 minuten, internationaal gezien ook een keurige score.

 

Bewust beknopt
Met deze korte updates belichten we alles dat wel het vermelden maar niet een volledig artikel waard is. De originele bron is gelinkt in de tekst.
Meer nieuws en achtergronden over zonne-energie: Nieuwsarchief Smart Grids en Vraagsturing | Energieopslag in colablikjes Kolencentrale overbodig dankzij flexibele boilers

You may also like...

 • Lomito

  Deze documentaire geeft een volledig ander beeld: http://www.3sat.de/mediathek/?mode=play&obj=69273

  • Bedankt voor de link, zal ‘m binnenkort eens kijken. Afgaande op de begeleidende tekst betwist de docu niet dat het nu top geregeld is in Duitsland.

   • Lomito

    Als je het toenemende aantal noodingrepen om black-outs te voorkomen ziet als top… Ik zou het eerder tobben noemen. Het verhaal dat je te horen krijgt van de managers is in ieder geval een heel ander verhaal dan dat van de ingenieurs die zich een slag in de rondte moeten draaien om de zaak draaiende te houden.

   • TSO’s lopen achter op ontwikkelaars inderdaad. Windpark ver op zee loopt nu eenmaal tegen minder nimby aan dan kabel dwars door het land.

WattisDuurzaam gebruikt cookies (en diensten die cookies plaatsen) om de site te verbeteren.