Herontwikkellab.nl zoekt bestemmingen voor leegstaande gebouwen, Venezuela heeft ze gevonden

In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn 1200 leegstaande kantoren onderzocht op mogelijkheden voor hernieuwd gebruik. Negentig hiervan werden als kansrijk beoordeeld. Deze staan nu in de etalage op de site Herontwikkellab.nl.

Update 3 augustus 2013 (Oorspronkelijk gepubliceerd op 22 december 2012):

Torre David: Verticale sloppenwijk in Caracas

Via NRC.nl vandaag een mooie korte docu over een onafgebouwde flat in de hoofdstad van Venezuela. Tijdens een crisis in 1994 werd de bouw van het 45 verdiepingen hoge kantoorgebouw gestaakt. Dertien jaar later werd de toren gekraakt en inmiddels is het verworden tot een verticale sloppenwijk. Niet de mooiste herontwikkeling van leegstand maar desalniettemin een prima gebruik van overbodig geworden beton.

Met het Nederlandse Herontwikkellab lijkt het helaas niet zo op te schieten, de site lijkt sinds december vorig jaar niet veranderd. Toch jammer, in Amsterdam zijn 21 gebouwen genomineerd voor een nieuwe toepassing. De meeste op plaatsen waar ik best zou willen wonen en ondertussen kan ik hier maar geen geschikt plekje vinden.

Mocht je het leuk vinden om het hoofdkwartier van WattisDuurzaam te herbergen of mocht je iemand kennen die zoekt naar een huisgenoot die altijd netjes het afval scheidt en de lampen uitdoet dan hoor ik het graag via de contactpagina;).

//Einde update.

Passende oplossingen voor leegstand

Best even schrikken, 1200 lege kantoren alleen al in de vier grootste steden van het land. Extra treurig is dat het consortium onder leiding van Dura Vermeer slechts voor 7,5% überhaupt nog kansen ziet. Het economische tij zit natuurlijk niet mee maar dat is wel heel veel overbodig gesteente.

Op de site staat een slider met een aantal mooie voorbeelden van reeds opgekalefaterde gebouwen. Jammer dat er niet wat meer info gegeven wordt. Dit initiatief van de, ongetwijfeld ook wat minder drukbezette, bouwbedrijven en architecten verdient een minder kale website.

Bron: Bouwwereld.nl / Herontwikkellab.nl
ImagesCredit: beermug @ sxc.hu

Thijs ten Brinck

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.