Goedzak geeft afdankertjes een tweede kans

Wanneer de financiële situatie het toelaat ligt het voor de hand prima functionerende spullen te vervangen door net iets mooiere of betere alternatieven. Een transparante afvalzak geeft anderen een laagdrempelige mogelijkheid te profiteren van wat uzelf als afval beschouwt.

Weggooien is zonde, verkopen of doneren teveel moeite

De een z’n schroot is de ander zijn nood. Verouderde sportspullen, oerlelijke geschenken of versleten boeken liggen bij u misschien in de weg maar kunnen voor een ander nog zeer bruikbaar zijn. Wanneer u bij machte bent zaken om puur esthetische redenen af te danken bent u in de regel echter niet het type dat via Marktplaats nog een paar euro’s aan de spullen wil verdienen. Doneren aan een tweedehandswinkel kost al minder moeite maar wanneer ook dat wekenlang is uitgesteld wordt de stap naar de Kliko langzaamaan steeds aantrekkelijker.

GOEDZACK_639-tekst-copy

Transparante vuilniszak moedigt hergebruik aan

Voor drukke (en/of luie) welgestelden die zich herkennen in het bovenstaande is er nu de Goedzak. In deze opvallende designer vuilniszak zet je zaken die een langer leven verdienen gewoonweg aan straat. Door de deels transparante folie worden voorbijgangers uitnodigt te speuren naar bruikbare spullen. Zit er wat interessants tussen dan is het vervolgens iets minder genant om door andermans afval te wroeten. Mooi concept.

Bron: Co.Exist
ImageCredit: Waarmakers

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.