Urbee 2: Zeer zuinige auto uit 3D-printer

Voor wie elektrisch wil rijden zijn er inmiddels zeer diverse mogelijkheden. Steeds meer fabrikanten begrijpen gelukkig dat er een markt is voor mensen die gewoon zuinig willen rijden, zonder dat de duurzaamheid er aan alle kanten vanaf druipt.

Steeds meer te kiezen voor liefhebbers van E-Mobility

Gangbare modellen met de elektromotor als optie naast de diesel en verschillende benzinemotoren, ik vind het een mooie ontwikkeling. Toch leent elektromobiliteit zich ook uitstekend voor zeer vernieuwende concepten voor persoonlijk transport.

Gedwongen door de beperkingen van de accu werken verscheidene vernieuwers aan compacte en vooral lichtere auto’s. Net als mijn persoonlijke favoriet van Lit Motors kijkt ook de Urbee hierbij niet op een wiel meer of minder. Ook deze ziet er ondanks de wat over de top areodynamische styling best lekker uit.

Plastic carrosserie voor elektrische auto driedimensionaal geprint

Mocht het design toch niet aanspreken dan is er met designer Jim Kor en de andere mensen achter de Urbee vast wat te regelen. De carrosserie voor de wagen wordt namelijk geprint, voor elke Urbee opnieuw. Daarmee is het concept veel minder afhankelijk van schaalgrootte; de eerste geïnteresseerden hoeven niet te wachten tot dat afdoende klanten zich gemeld hebben. Voor de liefhebbers geeft de on-demand productie daarnaast misschien de ruimte voor een individueel ontwerp.

Hoe dan ook maakt het geprinte plastic de auto een stuk lichter en daarmee zuiniger. Toch mikken de ontwikkelaars op een hoog niveau van veiligheid, haalbaar door de zeer precieze productiemethode. Geholpen door het lage gewicht en de beperkte luchtweerstand komt de Urbee tot een top van 110 km/u met slechts een kleine motor (7pk) op ethanol. Voor lagere snelheden in de stad zit er in beide voorwielen een elektromotor.

Hieronder een TEDxTalk waarin Jim Kor meer info en achtergronden geeft:

Bron: ExtremeTech
ImageCredit: Urbee.net

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.