Helder verhaal over de risico’s van klimaatverandering

Het klimaat is een enorm complex geheel. Het is dan ook ontzettend lastig er iets over te beweren zonder de aanstichter te zijn van een welles-nietes discussie over details. Over de grote lijnen bestaat echter een stevige consensus; het wordt warmer en broeikaseffecten spelen in de opwarming een grote rol.

Nuchtere TEDx-Talk over klimaat-doemscenario’s

Consensus is natuurlijk nog lang geen waarheid, er zijn zeker ook interessante theorieën die voor global warming andere oorzaken aanwijzen, of die zelfs wereldwijde afkoeling voorspellen. Net zo als geldt voor de IPCC-consensus stuk voor stuk hypothesen die niet kapot te checken zijn tot dat hetgeen voorspeld is daadwerkelijk is gebeurd.

De huidige staat van de discussie maakt dat veel politici (in de VS) er de vingers niet meer aan durven branden. Duurzame blogger David Roberts werd door een van hen via Twitter uitgedaagd het klimaatprobleem in een kwartiertje uiteen te zetten. Hij greep de uitdaging aan en geeft in onderstaande TEDx-Talk een prima overzicht van wat we momenteel denken te weten.

Geen positief verhaal maar wel nagenoeg vrij van het effectbejag of de prekerij die vaak met dit soort info gepaard gaat. Daarom een uitstekend uitgangspunt van waaruit de welles-nietes discussie voortaan op iets hoger niveau kan worden gevoerd.

Bron: Lastig te traceren tip via Twitter
ImageCredit: arinas74 @ sxc.hu

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.