3 tips voor een duurzaam vermogensbeheer

Sandeep Ozarde, via Unsplash Public Domain

Anno 2022 zijn er zó veel mogelijkheden, zo ook op het gebied van vermogensbeheer. Ben je van plan om te investeren? Zo ja, wat is de beste investering voor lange termijn? Waar ga je in investeren?

Bij sommige beslissingen kun je je gevoel laten leiden, maar een stukje ratio en marktkennis is, wanneer het om vermogen gaat, ook wel handig. Gelukkig zijn er vermogensbeheerders, die het een stuk makkelijker voor je maken. Zo is het ook mogelijk dat beleggingsexperts er samen met jou voor zorgen dat je vermogen zelfs op een duurzame manier belegd wordt.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met EvivanLanschot.nl.

Tip 1: Geef vermogensbeheer vol vertrouwen uit handen

De beleggingsexperts weten wat ze doen en volgen de laatste ontwikkelingen op de voet. Je bepaalt uiteraard zelf je doel, de looptijd van de belegging en het bedrag waarmee je wilt beleggen. De beleggingsexperts denken met je mee op het gebied van risico, actief en passief beleggen, en onderzoeken of het door jou beoogde doel haalbaar is. In Nederland is er in totaal al 1,5 miljard euro aan vermogen aan de beleggers van Evi van Lanschot toevertrouwd. Zo heb je meer ruimte om je op de andere belangrijke dingen in het leven te focussen.

Tip 2: Houd rekening met duurzaamheid

Met het oog op de toekomst, en denkend aan de generaties die na je zullen komen, is het niet verkeerd om stil te staan bij de duurzaamheid van je vermogen. Zo is het belangrijk dat er oog is voor mens, milieu en maatschappij: dat noemen we duurzaam vermogensbeheer. Hierbij wordt verder gekeken dan alleen het rendement: de beleggingen worden getoetst op milieu, sociale en bestuurlijke prestaties (ESG-score). Naast dat je er dus zelf financieel voordeel van hebt, draag je ook je steentje bij aan mens en milieu.

Tip 3: Denk vooruit

Misschien ligt de pensioenleeftijd voor jou nog ver in de toekomst, en heb je nog helemaal geen kinderen, toch is het slim om alvast voor te sorteren op deze belangrijke momenten in je leven op financieel vlak. Ook dat is duurzaam! Beleggen voor jouw pensioen en/of beleggen voor je kind doe je ook gemakkelijk via Evi van Lanschot met bijvoorbeeld Evi Pensioenbeleggen en Evi4Kids. Hierbij is persoonlijke aandacht essentieel. Er wordt een expert aan je gekoppeld, zodat je verzekerd bent van een vast contactpersoon voor al je vragen of eventuele zorgen. Je wordt dus volledig ontzorgd wanneer het om uw beleggingen gaat. Waag die sprong in het diepe!


Imagecredit: Sandeep Ozarde, via Unsplash Public Domain


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.