Duurzaamheidsafwegingen bij de keuze van een nieuwe schutting

Matt Walsh, via Unsplash Public Domain

Een schutting rond de tuin werkt als omheining en windscherm en geeft ook privacy. Als je in de markt bent voor een schutting, denk dan naast aspecten als stijl, functie en afwerking ook aan de duurzaamheid van de omheining. 

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met HomingXL

Een houten schutting

Hout is sterk en stevig materiaal en de klassieke optie voor een schutting. Een houten schutting behoort tot de duurzaamste opties onder de reguliere schuttingen. Dat komt door de lage milieu-impact, omdat het natuurlijk materiaal betreft. Houten schuttingen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen en kleuren.

Een composiet schutting

Een andere optie is een composiet schutting. Deze is redelijk duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij. Composiet schuttingen zijn gemaakt van een combinatie van houtvezels en kunststofvezels. Een composiet schutting is waterbestendig en splintert niet, wat het fijn en veilig maakt voor jezelf en voor bijvoorbeeld je spelende kinderen in de tuin.

Een schutting van zonnepanelen

Vind je duurzaamheid een meerprijs waard. Overweeg dan een schutting van zonnepanelen. Dan wek je groene stroom op en geef je het goede voorbeeld in jouw buurt.

Een schutting als regenton

En over twee vliegen in een klap gesproken: een regenwaterschutting is ook een duurzame combinatie voor jouw tuin. Deze schutting vangt het regenwater op en bevat een kraantje waarmee het opgevangen water weer gebruikt kan worden voor de tuin. Net als een regenton, maar dan zonder dat het je ruimte in de tuin kost.

Een schutting als bron voor de warmtepomp

Een laatste innovatieve optie is een schutting als bron voor de warmtepomp. Vanaf dit type schutting lopen er leidingen naar de warmtepomp, die je woning duurzaam verwarmt.

Wil jij duurzamer wonen en een eenvoudige reguliere schutting in je tuin? Kies dan voor een houten schutting. Liever een duurzame en functionele schutting, kijk dan welke combinatie voor jou het meest aantrekkelijk is. Alle drie kan natuurlijk ook, een schutting van zonnepanelen, als bron voor de warmtepomp én een regenwaterschutting.


Imagecredit: Matt Walsh, via Unsplash Public Domain

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.