Financiering voor het verduurzamen van je bedrijfspand

Chuttersnap, via Unsplash Public Domain

Duurzaamheid neemt een steeds prominentere plek in binnen het bedrijfsleven, een ontwikkeling die naar onze mening toe te juichen is. Ook bedrijven dienen bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering. 

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met ABN AMRO.

Wil je jouw bedrijf verduurzamen? Begin dan bij je bedrijfspand. Op het energiegebruik valt vaak nog veel te besparen, en dus duurzaamheidswinst te behalen. Voor ondernemers die niet weten waar te beginnen, hier 5 tips om je op weg te helpen:

Investeer in Zonnepanelen

Of het nu gaat om kantoren met continu draaiende computers of productiebedrijven met machines in werking, zonnepanelen zijn het overwegen waard. Ze wekken groene stroom op, waardoor je minder afhankelijk bent van grijze stroom. Dit is niet alleen voordelig voor je financiën, maar ook voor het milieu. Natuurlijk kan de initiële investering stevig zijn. Gelukkig kun je een zakelijke financiering aanvragen om deze verduurzaming van je bedrijfspand mogelijk te maken.

Verbeter de Isolatie

Veel bedrijfspanden zijn nog niet al te best geïsoleerd. Dat resulteert in warmteverlies op koude dagen maar ook in oncomfortabele hitte in de zomer. Dit leidt tot overmatig gebruik van verwarming en koeling. Investeer in isolatie voor muren, daken en vloeren om je bedrijfspand duurzamer te maken.

Kies voor LED-verlichting

Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken. Kijk eens naar je verlichting: als je nog steeds gebruikmaakt van ouderwetse gloeilampen, spaarlampen of halogeenlampen, overweeg dan over te stappen op LED-verlichting. Als financiën een belemmering vormen, dan kun je krediet voor je bedrijf aanvragen.

Vervang Oude Apparaten

Richt je niet alleen op verlichting, maar ook op andere apparaten die je gebruikt. Oude koelingen, compressoren en pompen zijn vaak energieverslinders. Overweeg om deze geleidelijk te vervangen door moderne zuiniger varianten om stapsgewijs naar een duurzamer bedrijfspand toe te werken.

Overweeg een Groendak

Een groeiend aantal bedrijven kiest voor groendaken. Als je dak nog niet vol ligt met zonnepanelen, is dit wellicht een optie voor jou. Naast de esthetische waarde helpt een groendak bij het absorberen van regenwater, wat de kans op wateroverlast verkleint. Bovendien draagt het bij aan de isolatie van je bedrijfspand.

Door deze stappen te overwegen en implementeren, kun je jouw bedrijfspand stapsgewijs verduurzamen, wat niet alleen gunstig is voor het milieu maar ook voor je bedrijf op de lange termijn.


Imagecredit: Chuttersnap, via Unsplash Public Domain


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...