Elektrische vrachtwagen blijft hangen in keuring

Ondernemers in de Enschedese binnenstad staan te popelen om voor hun transport over te stappen op een elektrische vrachtwagen. Deze zou voor zoveel mogelijk ondernemers gezamenlijk de bevoorrading van winkels en horeca op zich nemen. Helaas komt het concept vooralsnog niet door de keuring.

Het lijkt een prachtig initiatief; de dagelijkse aanvoer van goederen verzamelen op een centraal punt buiten de stad en vervolgens met één elektrische wagen in de binnenstad van deur tot deur brengen. Dezelfde wagen neemt meteen ook de post, pakketjes en het afval van de ondernemers mee terug. Zo wordt het totaal aantal afgelegde kilometers sterk gereduceerd en rijden er vooral ook veel minder zware vrachtauto’s in de binnenstad.

Helaas blijft het plan vooralsnog steken bij de RDW. Vast niet geheel zonder reden maar toch zonde dat zo’n mooi plan vertraging oploopt. Hopen dat de motivatie bij de initiatiefnemers onverminderd groot blijft.

Waarom niet alvast beginnen met een, reeds gekeurde, vrachtwagen op diesel? De meeste voordelen houden stand en er kan alvast waardevolle ervaring opgedaan worden met het distributiesysteem. Bij goedkeuring van de Cargohopper is het dan nog slechts een wisseling van wagen.

Bron: RTV Oost

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.