Who Gives A Crap: Schijten voor het goede doel!

Prima feestje afgelopen week in Enschede! Samen met de rest van Nederland is er deze editie van het Glazen Huis weer meer opgehaald dan alle voorgaande versies. Het was leuk, het was gezellig én er was genoeg gezonde discussie over het gesponsorde doel.

Eerst voorkomen, dan genezen

Dat de JOVD (kweekvijver van de VDD) het geld liever zou storten bij kleinschalige projecten komt eerlijk gezegd wat linksig over. Zelf had ik hooguit wat moeite met het doel op zich: Nu baby’s redden betekent komende jaren peuters en kleuters steunen.

Ontwikkelingshulp is prima maar het mag wat rationeler. Investeren in goede hygiëne,  educatie en juist ook geboortebeperking helpt uiteindelijk meer dan het iets veiliger ter wereld brengen van toch ook weer nieuwe kopzorgen.

Na zuipen voor de baby’s nu kakken voor WC’s

Dat het koppelen van ludieke acties en humor aan zielige mensen geld in het laatje brengt heeft 3FM wel aangetoond. Dat geeft hoop voor “Who gives a crap”. Ze verkopen premium schijtlint voor het goede doel en de helft van de winst van het WC-papier gaat naar beter sanitair in Afrika. Iets te laat voor deze kerst maar zeer geschikt voor het eerstvolgende liefdadigheidsdiner.

Meer info: Who gives a crap
ImageCredit: wax115 @ sxc.hu


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.