Waterputten slaan met draagbare FloFlo grondboor

De waterput is zo ongeveer hét symbool van ontwikkelingshulp. Het tekort aan water, laat staan veilig drinkwater is nog altijd een belangrijke oorzaak van ziektes en kindersterfte. De simpele FloFlo boortoren laat de bevolking van derde wereld zelf waterputten slaan.

Brute kracht boort dwars door rotsen naar grondwater

De FloFlo past ingeklapt in een compacte tas en is met een gewicht van slechts 70kg met een paar man te dragen. Eenmaal geïnstalleerd kunnen dezelfde mannen de boor op eigen (menselijke) kracht laten opereren. Toch zou de zeer eenvoudige boor zo nodig tot een diepte van 75 meter moeten komen, daarbij nauwelijks gehinderd door keien of zelfs vulkanische gesteente.

De boor wordt geleverd met een rijk geïllustreerde viertalige handleiding zodat de lokale bevolking de boel zelf kan installeren en gebruiken. Met de materialen voor een pomp, een korte onderhoudscursus en misschien enkele Jompy’s voor de desinfectie kan de derde wereld zich zelf voorzien in veilig drinkwater. Misschien doorbreekt dat de negatieve spiraal die aan de basis stond van het Admitting Failure Project.

Meer info: FloFlo
ImageCredit: g_jacobsen @ sxc.hu

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.