Toyota garandeert accu elektrische bestelbus voor 1.000.000 km

Toyota Proace Electric

Toyota neemt vanaf nu bestellingen aan voor de elektrische bestelbus Proace. Opvallend is dat de Japanse autobouwer garandeert dat de accu na 15 jaar of 1 miljoen kilometer nog 75% van de originele accucapaciteit heeft. 

Levering vanaf oktober 2020

De bestelbus heeft een maximaal laadgewicht van 1.000 kg en een trekgewicht van eveneens 1.000 kg. Afhankelijk van de uitvoering loopt het laadvolume op van 4,6 tot 10,5 kubieke meter.

De actieradius is 330 km (WLTP) op een volle accu van 75 kilowattuur (kWh), of 230 km met de kleinere accu van 50 kWh. Gezien de opmerkelijk lange garantie kun je met de 75 kWh-accu in 2035 dus gegarandeerd nog 247 km rijden voor je aan de lader moet. De versie met kleinere accu haalt dan nog 172 km per lading. Snelladen gaat ook dan met maximaal 100 kilowatt. Vanaf komend jaar is de Proace er ook als elektrische taxibus, met naast de bestuurder plek voor 8 passagiers.

De ‘review/test’ hieronder is van Toyota zelf. Kijk dus voor de feitelijke specs, niet voor de mening van de enthousiaste reviewer.

 

Bron: Toyota / Imagecredit: Toyota


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.