Update TostiFabriek: Varkens geslacht bij MediaMatic te Amsterdam

Ook kunst stapt in de wereld van het Crowdfunden. Op Voordekunst.nl vragen zes creatievelingen om donaties voor het Project De Tosti Fabriek. Hierin worden de drie ingrediënten van een een tosti – brood, kaas & ham – verbouwd, verwerkt en gegeten in hartje Amsterdam.

//Update 19 augustus 2013 (Oorspronkelijk gepubliceerd op 10 februari 2013):

TostiVarkentjes Wim en Max zijn er niet meer

De TostiFabriek laat het hele proces zien dat vooraf gaat aan iets alledaags als een tosti. Na het groot brengen van twee biggetjes volgde de afgelopen dagen dan ook onherroepelijk de slacht.

Natuurlijk waren er, zowel offline als online, allemaal mensen die dit ‘zielig’ en ‘schandalig’ vinden en het is mijn inschatting dat het merendeel hiervan niet vegetarisch is. Misschien worden ze het nu, maar ook die kans is klein.

Dit is nu eenmaal wat er nodig is om een lekker stukje vlees te kunnen eten. Goed maar ook een beetje ‘schandalig’ dat er een kunstproject nodig is om mensen daar aan te herinneren. Ik hoop dat ze gesmaakt hebben!

//Einde update.

Van zaadje tot karbonaadje midden in de hoofdstad

In de ‘fabriek’ aan de VOC-kade te Amsterdam wordt een akkertje aangelegd om graan te verbouwen en er komt een stal voor twee melkkoeien. Ook komen er biggetjes welke ter plaatse eerst volwassen varkens worden en daarna tot ham worden omgetoverd. De productie van het brood en de kaas zal ook op het terrein zelf plaatsvinden. Een donatie van 25 euro geeft recht op een van de 500 tosti’s, voor 100 euro krijg je tevens een kaas.

Het project is onderdeel van de grotere project ‘Freezing Favela’, een experiment waarin de toekomst van wonen en leven op een kunstzinnige manier centraal staan. De Tostifabriek wil schoolklassen en geïnteresseerden uit de buurt alle processen laten zien en zo meer waardering kweken voor de producten die we dagelijks verorberen.

Bron: Bright
ImageCredit: blary54 @ sxc.hu

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.