Helft Nederlandse zorgsector volledig over op windenergie

beknoptwind

Energieconcern Eneco levert 240 Nederlandse ziekenhuizen, ggz-instellingen, verpleeghuizen en andere zorgcentra in 2019 en 2020 elektriciteit uit Europese windparken. De overstap bespaart de zorgcentra samen € 2,8 mln. Volgens Intrakoop, inkooporganisatie voor de sector, betreft de deal 54 procent van het totale elektriciteitsverbruik in de zorg.

Bewust beknopt
Met deze korte updates belichten we alles dat wel het vermelden maar niet een volledig artikel waard is. De originele bron is gelinkt in de tekst.
Meer nieuws en achtergronden over windenergie: Nieuwsarchief Windenergie | Overzicht: Voor- en nadelen van windmolens | Interview windpionier Lagerweij
Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Lomito schreef:

    Zorginstelling krijgen precies dezelfde stroom als iedereen, namelijk stroom die voor 85% bestaat uit fossiele energie (aardgas, steenkool) en de rest uit duurzame bronnen (wind, zon), kernenergie en waterkracht. De financiële besparing heeft dan ook niets te maken met de verhoudingen van de energiemix maar met het grootschalig inkopen van energie ofwel schaalvoordeel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.