Tesla’s in orkaangebied Florida rijden plots 50 kilometer verder

beknoptmobiliteit

Tesla doet een aantal van zijn klanten in Florida tijdelijk 25 procent reikwijdte cadeau om de orkanen in de staat te ontvluchten. De over the air-upgrade is mogelijk dankzij het (twijfelachtige) besluit om een serie goedkopere modellen S en X hetzelfde accupakket mee te geven als duurdere varianten. De capaciteit is daarbij softwarematig begrensd van 75 tot 60 kWh.

Bewust beknopt
Met deze korte updates belichten we alles dat wel het vermelden maar niet een volledig artikel waard is. De originele bron is gelinkt in de tekst.
Meer nieuws en achtergronden over duurzaam vervoer: Nieuwsarchief Mobiliteit & Transport | 7 volledig elektrische vrachtwagens | Tesla vs. Uber

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Lomito schreef:

  Moet je voorstellen dat je wilt vluchten voor extreem weer/natuurramp en je na 200 kilometer stilstaat. Met een brandstofauto ben je binnen 5 minuten weer op pad voor minstens 600 kilometer, met zo’n elektrische auto sta je minstens een half uur snel te laden op het handjevol oplaadpunten langs de snelweg.

  • Thijs schreef:

   Het moet wel heel extreem zijn wil je binnen 200 km niet een veilige plek gevonden hebben. En als het zo extreem is dan is beschikbaarheid van benzine ook geen zekerheid: http://heavy.com/news/2017/08/houston-out-of-gas-where-availability/

   • Lomito schreef:

    Orkaan Irma was zo groot als Frankrijk… met een volle tank kan ik vanuit elke plek in Frankrijk ontkomen, niet met 200 km actieradius. En als het echt spannend wordt wil je niet eerst een half uur opladen voor je verder kunt, ook hier is benzine/diesel winnend. Verder zou ik geen auto willen die door de fabrikant gelimiteerd kan worden met een druk op de knop.

   • Hans Keesom schreef:

    Gelukkig rijden de meeste Tesla’s meer dan 200 km op een lading en worden ze elke nacht weer opgeladen omdat mensen ze thuis aan de lader hebben.
    Veel benzineauto’s kwamen echter in de problemen omdat iedereen plots ging tanken bij dezelfde stations langs de snelweg.
    Mijn indruk was dat de meeste Tesla’s veel beter wegkwamen uit het gebied dan de benzine auto’s.

   • Lomito schreef:

    Ja dat weten we nu: omdat Tesla de actieradiusbeperking op haar goedkope modellen tijdelijk ophief. Juist dat aspect weerhoudt mij om me in te laten met producten als Tesla-auto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.