Snellaadnetwerk FastNed gaat naar de beurs en heeft Europese ambities

Start-up Fastned drukte zich de afgelopen jaren uiterst vakkundig tussen de gevestigde orde van tankstations. Tot grote onvrede van de Shell’s en BP’s van deze wereld won Fastned voor maar liefst 200 prominente plaatsen langs de Nederlandse snelwegen de uitbatingsrechten voor snellaadstations. Inmiddels kunnen elektrische auto’s op negen van deze locaties in een kwartiertje de accu bijladen.

Fastned wil 40 miljoen ophalen via MKB-beurs NPEX

Ten einde de uitrol van de stations te kunnen versnellen gaat Fastned nu voor een beursgang. De snelgroeiende maar nog steeds relatief kleine onderneming gaat voor een notering aan de NPEX, de aandelenbeurs waar wordt gehandeld in partijen uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. De aankondiging van de beursgang ging gepaard met het nieuws dat Fastned de grens over wil. Onder andere in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland wordt gesproken over nieuwe snellaadpunten.

ImageCredit: Fastned

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 07 jan 2017

    […] de praktijk zijn er echter nauwelijks waterstoftankstations. Ook niet in de planning. Het aantal snellaadpunten voor auto’s op accu loopt ondertussen snel op, net als de laadvermogens. En is 15 […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.