Repair-Cafe: Apparaat stuk? Repareren kan ook.

repareren kan je leren

In de duurzaamheidspecial van Altijd Wat kwam het fenomeen net voor het einde kort aanbod. Het buurtinitiatief RepairCafe is echter bewonderenswaardig genoeg voor wat meer aandacht. Een heel interessante benadering in de queeste de afvalberg te verminderen.

Dit is een bijdrage van trouwe lezer Ivo – waarvoor onze hartelijke dank! Hebt u zelf zin ook eens een stuk voor Wattisduurzaam.nl te schrijven? U bent van harte welkom, kijk hier voor de mogelijkheden!

Wat te doen met mijn kapotte apparaat?

In de huidige consumptiemaatschappij wordt het het weggooien van verouderde producten welhaast gepropageerd. Heb je een mobieltje van meer dan 2 jaar oud? je telt echt niet meer mee! Telt je flatscreen-tv minder dan 32 duimen? Het wordt toch echt tijd voor een nieuwe. Natuurlijk schop ik hier enkele minder bedeelden en/of sneller tevreden mensen tegen de schenen maar in een aanzienlijk deel van de samenleving is het niet ver bezijden de werkelijkheid.

Vroegâh werden producten die kapot gingen gerepareerd, dat was eigenlijk de enige manier om weer over werkende producten te beschikken. Tegenwoordig is de massaproductie echter op een niveau aangekomen dat weggooien en nieuw kopen vaak rendabeler is dan de uren van een “reparatiemannetje” betalen.

Vrijwilligers doen het repareerwerk

Het Repaircafe neemt deze kostbare uurprijs weg door op vrijwillige basis kennis beschikbaar te stellen. Voor de hobbyisten en reparateurs in ruste een gezellige gelegenheid om samen lekker te knutselen. Voor de eigenaar van het apparaat wellicht een gerepareerd product of juist de zekerheid dat het apparaat nu toch echt beyond repair is.

Kortom: Heb je reparatieskills maar al je eigen apparatuur reeds piekfijn in orde, of mis je de vaardigheden maar heb je wel een overleden apparaat? Kom te samen bij het dichtsbijzijnde repair-cafe!

Bron: repaircafe.nl
ImagesCredit: garwee @ sxc.hu

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.