UtrechtInc start-up Solease in finale Cleantech Forum Stockholm

Met de gedaalde paneelprijzen en de gunstige regelingen is er met zonne-energie voor Nederlandse particulieren absoluut geld te verdienen. Tenminste, als je de middelen beschikbaar hebt om te investeren.

Zonnepanelen leasen of huren

Als je iets graag wil hebben maar nog niet kan betalen dan ligt leasen voor de hand. Voor zonnepanelen is dit businessmodel gek genoeg nog niet zo bekend. Althans, niet in Europa. In de VS timmert het inmiddels beurgsnoterde SolarCity flink aan de weg. Het zonnepanelenverhuurbedrijf van Elon Musk (ook bekend van SpaceX en een paar leuke auto’s) heeft aldaar een aanzienlijk deel van de markt voor zonne-energie verworven.

Geïnspireerd door dit Amerikaanse succes wil Solease zonnestroom ook in Europa voor een veel grotere groep mensen toegankelijk maken. De Utrechtse start-up gaat lekker en heeft al veel mooie partners verworven. Afgelopen maart mocht het bedrijf van Pierre Vermeulen, samen met nog drie mooie Nederlandse start-ups en en de Ministeries van Buitenlandse en Economische zaken, mee op handelsmissie naar San Francisco.

 

Finaleplek in Cleantech Forum Europe

Een volgend hoogtepunt voor Solease is een plek in de finale van de Entrepreneur Showcase volgende week  tijdens het Cleantech Forum in Stockholm.  Hier verdedigt het de Nederlandse eer tegen 10 andere cleantech start-ups uit Europa, Nieuw Zeeland en Israel.

“Het is voor ons als Nederlands bedrijf uit Utrecht geweldig dat we als finalist naar Stockholm mogen, zeker omdat alle cleantech investeerders die er in de wereld toe doen aanwezig zullen zijn. En dat net op het moment dat wij zelf bezig zijn met een financieringsronde voor € 1.5 miljoen. Hiermee willen we hét duurzame energiebedrijf van Europa worden met een totaal potentieel van € 30 miljard aan jaarlijkse huurinkomsten.“- Pierre Vermeulen, CEO en oprichter van Solease

Onder andere cleantech partijen als Tesla en Nest pakken eerder de aandacht tijdens een CleanTech forum finale, mooie kans dus voor Solease!

Bron + ImageCredit: Persbericht

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 02 mei 2017

    […] als Zelfstroom, BigSolar en Solease timmeren goed aan de weg maar nog in de orde van enkele miljoenen, niet de honderden miljoenen die […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.