Energiescan Overijssel groot succes

Binnen het gezin maar zeker ook in bedrijf of vereniging; kritisch kijken naar energiegebruik is altijd een goed idee. Om ondernemers – die daar normaal gesproken niet zo snel tijd voor maken – aan te moedigen biedt de Provincie Overijssel het MKB een sterk gesubsidieerd energieonderzoek aan.

Inzicht in uw energieverbruik voor slechts 200 euro

Inmiddels hebben 700 bedrijven gebruik gemaakt van de regeling. Het begrip bedrijf wordt hierbij vrij ruim gezien, ook (sport)verenigingen en kerken krijgen de kans de verbeterpunten op het gebied van warmte- en elektriciteitsverbruik te laten inventariseren.

Daadwerkelijke investeringen in energiezuinigheid worden door de provincie ook van harte gestimuleerd. Energiebesparende maatregelen die naar aanleiding van de scans zijn uitgevoerd komen namelijk nog eens in aanmerking voor een extra subsidie van tot 25% van de investeringssom.

De regeling loopt nog tot 1 mei dit jaar, het merendeel van de duizend gesubsidieerde energiescans is echter reeds voltooid. Wees er dus snel bij, na de hernieuwde publiciteit van vandaag zullen ook de laatste 300 scans vast snel vergeven zijn.

Bron: RTV Oost / Energiescan Overijssel
ImageCredit: Passivhaus Institut @ WikiMedia


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.