Chinese accufabrikant investeert €1,7 mrd in offshore windpark

CATL, via PR Newswire

De Chinese accuproducent Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) bouwt een windpark van 800 megawatt aan de Chinese oostkust, nabij het hoofdkantoor in Ningde. Het project zal de eigen batterijproductie verduurzamen.

Grootste fabrikant van accu’s wereldwijd

De provincie Fujian heeft CATL toestemming gegeven voor het project met 800 megawatt aan offshore windturbines. Caixin schrijft dat het project de accuproducent 13 miljard Yuan (€1,7 mrd) kost.

CATL levert lithium-ionaccu’s voor voer- en vaartuigen en voor stationaire opslag. Het is de grootste producent van deze accu’s. In 2023 kondigde het bedrijf aan al in 2025 de eigen operatie CO2-neutraal uit te willen voeren. In 2035 moet de hele keten van mijnbouw tot de assemblage van accupakketten CO2-neutraal zijn.

De productie van accu’s is vrij energie-intensief maar voor een groot deel te elektrificeren. Naar eigen zeggen draaien 4 van de fabrieken van CATL al zonder netto broeikasgasuitstoot. Hoeveel van het eigen energieverbruik CATL met het offshore windpark hoopt te dekken, heb ik niet gevonden. Dat hangt in ieder geval sterk af van de groei van het bedrijf gedurende de levensduur van het windpark, waarvan de bouw binnen 2 jaar moet starten.


Bron: Electrec, Caixin / Imagecredit: CATL, via PR Newswire


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Arjan Bos schreef:

    Mooi artikel, bedankt!
    Wellicht is het een idee om “mrd” toe te voegen aan de kop? €1,7 is niet heel veel. 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.