Billboard in Lima (Peru) lokt studenten met drinkwater

In de omgeving van de Peruviaanse hoofdstad Lima regent het bijna nooit. Drinkwater is er dan ook knap schaars. Tegelijkertijd is het er aardig klam; met een gemiddelde van 98% zit de luchtvochtigheid continue bijna tegen het dauwpunt. De Technische Universiteit ter plaatse zag in deze omstandigheden mooie mogelijkheden voor een promotiestuntje.

Veilig en schoon drinkwater onttrokken uit de lucht

In de wervingscampagne voor nieuwe studenten zocht de UTEC (University of Engineering and Technology) naar een leuke manier om de aandacht van scholieren te trekken. In plaats van een simpel reclamebord werd daarom gekozen voor een functioneel exemplaar.

Generators in het billboard zuigen de vochtige lucht door condensators en het afgevangen water wordt gezuiverd met koolstoffilters. Onderaan de reclamezuil zitten enkele kraantjes waaruit de lokale bevolking gratis schoon drinkwater kan tappen.

Het systeem werkt nagenoeg vergelijkbaar aan het windturbine-concept van Eole Water. Hoewel het misschien nog meer tot de verbeelding had gesproken bij de doelgroep was een duurzame energievoorziening hier echter niet nodig. De lampen op de billboards werden tenslotte toch al van energie worden voorzien via het vaste net.

Bron: Phys.org
ImageCredit: leovdworp @ sxc.hu

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. maarsseveen schreef:

    geweldig goed idee. en nu maar hopen dat er goed onderhoud aan gepleegd wordt en niet dat systeem er over 1 jr verroest/kapot bij hangt

  2. maarsseveen schreef:

    geweldig goed idee. en nu maar hopen dat er goed onderhoud aan gepleegd wordt en niet dat systeem er over 1 jr verroest/kapot bij hangt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.