Tijd voor een nieuw duurzaam energiecontract?

Het eind van het jaar is een goed moment om de belangrijkste vaste lasten te heroverwegen. Een nieuwe zorgpolis, de verzekeringen en ook het energiecontract zijn misschien aan vernieuwing toe. Direct een kans voor het klimaat.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Independer.nl.

Duurzame energie is tegenwoordig geen onbekend begrip meer. Er zijn veel energieleveranciers die groene energie aanbieden, maar welke past het beste bij jouw gebruik en wensen? Lees snel verder om dat te ontdekken.

Verschillende soorten duurzame energie

Er zijn verschillende manieren om elektriciteit op een duurzame manier op te wekken. Ze hebben allemaal gemeen dat ze geen CO2 uitstoten en bijdrage aan een beter milieu. Kies je voor elektriciteit uit Nederlandse projecten dan gaat het meestal om wind- of zonne-energie en soms ook om biomassa.

Maakt het je niet uit waar je elektriciteit vandaan komt, mits het maar groen is? Als je niet specifiek voor Nederlandse stroom kiest dan vergroenen leveranciers de stroom vaak ook met certificaten voor waterkracht of geothermie, naast natuurlijk ook wind- en zonneparken in het buitenland.

Voor woningen die aardgas gebruiken voor verwarming, koken en warm tapwater is groen gas de duurzaamste optie. Ook hier geschiedt het vergroenen met certificaten uit binnen- of buitenland..

Energie vergelijken

Het merendeel van de energieleveranciers biedt inmiddels specifiek duurzame energie aan. Je kunt dus bij veel leveranciers terecht voor groene energie maar er zijn grote verschillen. Zo bieden ook veel energieleveranciers groene energie aan op basis van buitenlandse certificaten met een zeer lage prijs. Dergelijke energiecontracten mogen groen heten maar dragen niet of nauwelijks bij aan de energietransitie, men spreekt hier vaak van sjoemelstroom.

Bij het vergelijken van energieleveranciers via Independer kun je zien hoe groen de energie is. Dit staat per leverancier aangegeven om je een goed beeld te geven. Op basis van deze informatie kun je makkelijker een energieleverancier uitkiezen.

Overstappen naar duurzame energie

Wil je graag overstappen op duurzame energie? Bij Independer heb je dit snel geregeld. Na het invullen van je postcode, huisnummer, verbruik en je wensen komt de beste keuzes voor jouw huishouden bovenaan te staan. Je ziet daar ook de duurzaamheidsscore van de aanbieder staan. Na het vergelijken kun je je contract meteen makkelijk en snel afsluiten.


Imagecredit: Aangeleverd door DigitalPR.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.