Update: Deelnemers Rockstart Accelerator Smart Energy Program bekend

De dynamiek en het sfeertje rond startende bedrijven vind ik fantastisch. Als het even kan doe ik graag mee aan Start-up Weekends en soortgelijke hack-a-tons/brainstorms. Natuurlijk probeer ik aldaar altijd een groen idee te slijten maar of het nu aan mijn overredingskracht ligt of aan het gemiddelde publiek dat op dergelijke evenementen afkomt, het zijn altijd sterk IT-gerelateerde concepten die er met de winst vandoor gaan.

Update 8 januari 2014 (Oorspronkelijk gepubliceerd op 12 september):

130 start-ups uit bijna 40 landen meldden zich aan voor het Rockstart Accelerator Smart Energy Program. Na een stevige selectie procedure zijn de tien uitverkorenen zijn nu bekend. Hieronder het overzicht, geknipt uit het persbericht.

De 10 geselecteerde Smart Energy startups zijn:

  • CareToSave: gebruikt gegevens van energieverbruik om kinderen spelenderwijs te leren energie te besparen en zo huishoudens de energierekening te laten verlagen.
  • Dreamups: biedt een platform waarop techneuten samen kunnen werken bij de ontwikkeling van innovatieve ‘groene’ hardware projecten
  • GiveO2: monitort je manier van reizen via je smartphone en biedt een beter inzicht in je ecologische voetafdruk, inclusief prikkels om deze te veranderen.
  • miniPower: faciliteert het herplaatsen en de exploitatie van gebruikte windturbines, en geeft ze daarmee een tweede winstgevend leven
  • Power Tags: door gebruik te maken van de real-time locatie van de mensen helpen zij op een makkelijke en goedkope manier gebouwen efficienter te verlichten, verwarmen en verkoelen
  • QwikSense: door slim gebruik te maken van sensoren en data-analyse wordt een totaaloplossing geboden voor een energie-efficiënte en gezonde werkomgeving.
  • Reciclata Probeert recyclen te bevorderen door spel elementen en beloningen in te zetten
  • Skeefer: maakt energie-intensieve huishoudelijke apparaten slimmer en ontwikkelt nieuwe manieren van gebruik en van financiering.
  • WeShareSolar : een platform voor collectieve zonne-energie initiatieven dat oplossingen biedt voor financiering, contractvorming, administratie en beheer
  • Woodstacker: bouwt en ontwikkelt modulaire woningprojecten waarbij duurzaamheid, gezondheid en slim energieverbruik centraal staan

De deelnemers gaan direct aan de slag, op 17 april 2014 wordt het 100 dagen durende programma afgesloten met een Demo Day. Ik ben benieuwd!

Update 29 oktober 2013 (Oorspronkelijk gepubliceerd op 12 september):

Laatste kans, de inschrijvingen voor het Rockstart Smart Energy Program sluiten aankomende donderdag. Heb je nog een duurzaam topidee schrijf je dan nu in, in de eerste ronde is een korte beschrijving voldoende dus dat kan ook in twee dagen nog!

Smart Energy Startups kunnen zich tot en met 31 oktober inschrijven voor dit programma. Startups hoeven geen uitgebreid business plan of technische omschriijving aan te leveren voor de eerste ronde van inschrijving. Het gaat in eerste instantie om de visie en de ambitie van het team.

//Einde update.

Mentoring en financiering voor 10 groene start-ups

Rockstart, van oorsprong ook vooral gericht op IT en mobile start-ups, brengt daar nu verandering in en start samen met o.a. Alliander, Accenture, Nuon en enkele investeerders een nieuw programma speciaal gericht op veelbelovende start-ups in de (duurzame) energie.

Begin volgend jaar wordt duidelijk welke tien (internationale) topinzendingen 100 dagen lang de ondersteuning van alle partners en mentors uit het Rockstartprogramma zullen genieten. Zeer benieuwd welke start-ups 17 april 2014 volle zalen trekken tijdens de DemoDay.

Aanmelden voor het Smart Energy Program kan vanaf 16 september tot en met 31 oktober 2013, via Rockstart.com/accelerator/. Hieronder een impressie van de (nog niet duurzame) voorgangers op het Demoday podium, juni dit jaar.

Meer info & ImageCredit: Persbericht

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.