Weekendje wereldverbeteren tijdens CleanWeb Hackaton in Rotterdam

Duurzame innovatie krijgt bij WattisDuurzaam alle aandacht maar persoonlijk heeft ook ‘gewone’ innovatie, alsook ondernemerschap, mijn interesse. Graag doe ik daarom zo af en toe eens mee met een Startup Weekend of soortgelijke evenementen.

Hackaton speciaal gericht op groene high tech

Het beste van beide werelden gaat in deze tijd natuurlijk prima samen. Toch zijn mijn groene ideeën tijdens de ‘algemene’ wedstrijdjes tot nog toe nooit uitverkoren om  door een spontaan gevormd team te worden uitgewerkt. Vooralsnog troostte ik me met de gedachte dat het in een minuutje pitchen nu eenmaal makkelijker is om de popular vote te winnen met een concept gerelateerd aan ‘bier en/of tieten’, zeker gezien het gemiddelde publiek in de regel bestaat uit mannelijke programmeurs. 😉

Helemaal niet erg, ook (of misschien wel juist) met zo’n concept zijn het werkelijk fantastisch inspirerende weekenden! Nu echter biedt de Cleanweb Hackathon groene nerds zoals ondergetekende de kans te testen of deze troostende theorie klopt. In het weekend van 29 maart 2014 wordt in Rotterdam namelijk een Hackaton georganiseerd met als primaire doel de ontwikkeling van webservices en smartphone apps die kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Rond het centrale thema, Decentrale energie-oplossingen, en de open thema’s afvalmanagement, Slim werken en reizen, Klimaatverandering en Energiebesparing gaan naar verwachting zo’n 100 programmeurs, designers en marketeers samen een weekend keihard aan de slag om op zondagavond een prototype en/of uitgewerkt business plan aan de jury te kunnen presenteren. Hieronder een snel overzichtje van een eerdere editie in Houston:

Ziet er goed uit, ik heb er zin in. Groot risico is natuurlijk dat in Rotterdam straks keihard blijkt dat mijn ideeën zelf gewoon beroerd zijn, of dat ik niet in staat ben mijn enthousiasme in een snelle pitch over te dragen. Dat risico nemen we dan maar, het ergste dat kan gebeuren is dat ik een weekendje meewerk aan andermans supermooie wereldverbeterende ideeën!

Meer info, Imagecredit & inschrijven: netherlands.cleanweb.co

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.