Climate-KIC Accelerator zoekt sterke Cleantech start-ups, inschrijven kan tot 3 november 2014

Gisteren sloten de inschrijvingen voor de Rockstart Smart Energy Accelerator. Deadline net gemist? Niet getreurd, ook het Europese Climate-KIC programma is op zoek naar een nieuwe lichting wereldverbeteraars. Tot en met 3 november 2014 zijn groene start-ups welkom zich aan te melden.

Vernieuwers in duurzame opwek en energieopslag

Rockstart en Climate-KIC staan in principe open voor een vergelijkbare doelgroep; innovatieve start-ups die, op welke manier dan ook, een bijdrage kunnen leveren aan het vergroenen van de economie. Desalniettemin zijn er verschillen; waar Rockstart zich voornamelijk richt op de digitale wereld zoekt Climate-KIC het iets meer in de fysieke cleantech.

Dit verschil uit zich ook in de invulling van de programma’s; Rockstart stoomt in 100 dagen een IT gedreven start-up klaar voor de markt, de Climate-KIC accelerator gunt de cleantech-starters iets meer aanlooptijd en biedt een gefaseerd programma van in totaal 18 maanden.

 

Degelijk programma met een mooi trackrecord

Ook in de profilering een duidelijk verschil; waar Rockstart zich presenteert als hip en rauw/industrieel is Climate-KIC zo clean als de cleantech die ze propageren. Climate-KIC opereert daardoor misschien iets meer onder de radar maar heeft in haar vierjarig bestaan wel al een enorme lijst aansprekende bedrijven vooruitgeholpen.

O.a. Plant-e, Solease, ZigZag Solar en Holland Container Innovations brachten Nederlandse inbreng en ook de zeer vernieuwende waterstofopslagtechnologie van het Britse Cella Energy heeft ondersteuning van Climate-KIC genoten. Meer inspiratie nodig? Zie hier een overzicht van mooie Climate-KIC start-ups waar WattisDuurzaam (nog) geen artikel over geplaatst heeft.

Versterking uit het bedrijfsleven

Het door de Europese Unie gestarte programma versterkte zich onlangs nog met Bertrand van Ee (voorheen voorzitter RvB Royal HaskondingDHV). Deze nieuwe CEO zal het netwerk van Climate-KIC zeker goed doen en ook de publiciteit ongetwijfeld nog een mooie boost geven. Daar wordt je als deelnemende start-up hoogstwaarschijnlijk niet slechter van.

Snel inschrijven dus, kan nog tot en met maandag 3 november aanstaande.

Bron: Persbericht

 

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.