Simpel besparen met Rockstart ijsberen en wasmachines

Bundles en CareToSave, twee start-ups uit Rockstart’s eerste Smart Energy Accelerator, zijn momenteel druk aan het crowdfunden om de eigen vernieuwende plannen te verwezenlijken.

Disco-IJsbeer Hyko zet hele familie aan tot energiebesparen

CareToSave combineert het Internet of Things met een spelelement voor kinderen. Via een  smartphone-spel en een mini-ijsbeer zet CareToSave kinderen spelenderwijs aan tot energiezuinigheid. De IJsbeer Hyko is verbonden met een slimme meter en verandert van kleur naargelang het real-time elektriciteitsverbruik binnen een huishouden of school.

“Het is belangrijk om bij kinderen te beginnen, omdat wat ze op jonge leeftijd leren voor altijd bij ze zal blijven”, zegt Andriy Shmyhelskyy, oprichter van CareToSave. “Zo kunnen we ervoor zorgen dat toekomstige generaties meer energie-bewust zijn.”

CareToSave heeft via crowdfundplatform Doorgaan tot nu toe twee derde van het doelbedrag van € 65.000 opgehaald. Bekijk het campagnefilmpje van CareToSave hieronder.

Circulair en energiezuinig wassen met Bundles

Bundles biedt gezinnen een robuuste en energiezuinige Miele wasmachine tegen een laag maandbedrag. Omdat de klanten betalen voor het gebruik en niet voor het eigendom van de machine maakt Bundles het financieel aantrekkelijk om voor een relatief dure wasmachine te kiezen.

Bundles levert en installeert wasmiddel- en energiezuinige wasmachines bij gezinnen thuis. Over de volledige, en als het goed is veel langere levensduur, van de wasmachine is een stevige Deutsche wasmachine goedkoper dan de allergoedkoopste optie bij de Mediamarkt of BCC.

Bundles heeft inmiddels zijn eerste 100 klanten bedient. De start-up zoekt via het platform GeldVoorElkaar 3 ton om 300 nieuwe wasmachinecontracten voor te financieren. Bekijk een filmpje over Bundles.

Foto: rpcom, via Sxc.hu

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.