Verplicht leesvoer voor iedereen die wel eens energie gebruikt

Kenueone, via Pixabay Public Domain

Iedereen die zich op een of andere manier met energie bezig houdt (iedereen dus), wijs ik graag op een ijzersterke longread over de energietransitie door Michael Liebreich.

Liebreich is oprichter van Bloomberg New Energy Finance (BNEF) en als geen ander op de hoogte van de ontwikkelingen, doorbraken en uitdagingen in de mondiale energiewereld. In een groot maar uitstekend leesbaar stuk van krap 3.500 woorden smeedt hij zijn kennis, realisme en enthousiasme samen tot een pragmatische visie die alle kansen en ongemakkelijke waarheden van de energietransitie raakt.

Nooit eerder was ik het zo ontzettend eens met zo’n lang stuk, dat zoveel complexe onderwerpen tegelijkertijd aansnijdt.

Lezen dus!

Videocollege: State of the Industry

Voor liever kijkt en luistert; Liebreich staat bekend om zijn jaarlijkse State of the Industry. Hierin zet hij recente ontwikkelingen in de hernieuwbare energie uiteen. Deze van 2016 is een mooie introductie, (net iets scherper dan die van 2017). Besef je tijdens het kijken wel dat genoemde prijsrecords knap gedateerd zijn.

Slides pak je er het beste los naast.

 

Bron: Bloomberg New Energy Finance / Imagecredit: Kenueone, via Pixabay Public Domain

Dit vind je misschien ook leuk...