Elektrisch monster stelt record Nurburgring 2 sec. scherper

Nio EP9 Nurburgring, via Nio

De wereld van supercars is een wereld van ver plassen. En wie het verst plast op de de Duitse Nurburgring, plast automatisch het verst van de wereld. Nio, Chinese bouwer van elektrische auto’s, deed zijn plasje in 6:45,9.

Ronderecord zonder druppel benzine

Nio liet zich vorig jaar al gelden op de Nordschleife van de Nurburgring. Bij suboptimaal weer reed de EP9 een ronderecord voor elektrische auto’s. Een topprestatie, maar wel in de eigen eredivisie.

Bij poging twee stoot Nio in één keer door naar de top van de Champions league. Met de tijd van 6 minuten en 45,9 seconden is het de snelste productieauto ooit op het prominente circuit van liefst 20,8 kilometer lang. Dat vergt dus niet alleen een goede auto maar ook een topcoureur (Peter Dumbreck), en dan moet nog alles goed gaan.

Nu staat Nio bovenaan een lijst met klinkende namen als Porsche (6:57) Lamborghini (6:52) en Radical (6:48) (en minder klinkende namen als Gumpert).  Zonder een druppel benzine, diesel, ethanol of lachgas te verstoken. Maakt dat Nio belangrijker dan Tesla, Nissan of e.Go? Neuh. Maar ver plassen tegen de fossiele wind in is natuurlijk wel leuk. En misschien nog wel belangrijker: De Nio EP9 is ook de snelste autonome auto ter wereld. Innoveren kunnen ze wel, die Chinezen.

Bron: Nio / Imagecredit: Nio

Dit vind je misschien ook leuk...