Vijf YouTube-vlogs over duurzaam leven

Duurzaam leven is een opdracht die iedereen aangaat. Zonnepanelen, groene stroom en elektrische auto’s zijn de bekende opties waarmee je direct een grote steen bijdraagt. Deze vloggers bieden op creatieve wijze nog veel meer inspiratie.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met PriseWise.

Er zijn vele kleine en grote aanpassingen die je kunt doen om een milieubewuster te leven. Deze liggen niet allemaal direct voor de hand. Vloggers op YouTube reiken tips aan die je daar wellicht een handje bij helpen. Om je wegwijs te maken in deze eindeloze bron van content, hier een aantal van de beste YouTube-kanalen over duurzaamheid.

Duurzaamheid geïllustreerd

Het YouTube-kanaal Sustainability illustrated gaat in op wat duurzaamheid nu precies inhoudt. Dit doen ze aan de hand van getekende video’s, waarin verschillende aspecten uitgelegd worden. Denk hierbij aan: klimaatverandering, waar ons afval naartoe gaat en de ecologische voetafdruk. Het kanaal maakt filmpjes in het Engels, Duits en Frans.

Leven zonder afval

De Londense Kate Arnell vlogt op haar kanaal Eco Boost over verschillende praktische aspecten van duurzaamheid. Zo besteedt ze ruim aandacht aan hoe je kunt leven zonder afval te produceren. Modieus leven kan volgens haar ecologisch, dus dit is het adres voor tips over duurzame kleding en make-up. Arnell vertelt ook over gerechten op basis van seizoensgebonden producten, die als ze tijdens de oogsttijd gebruikt worden uiteraard in veel mindere mate geconserveerd hoeven te worden.

Geen dierlijke producten

Verschillende YouTube-kanalen besteden aandacht aan veganisme, waarbij geen enkel dierlijk product wordt gebruikt. Naast diervriendelijkheid is ook het verminderen van CO2-uitstoot hierbij een argument. Kijk voor nuttige tips bijvoorbeeld naar het kanaal Sustainably Vegan, Green Leafy Gael en de vlogster Gittemary Johansen. Vind je het vermakelijk om wat meer activistische video’s te zien, volg dan het kanaal ThatVeganCouple.

De kleine dingen

De Australische vlogster Laura Trotta noemt zichzelf de leidende stem op het gebied van ‘eco-living’. Een beetje brutaal misschien, maar ze zit dan ook boordevol handige tips op het gebied van duurzaam koken en huishouden. Van hoe je kunt schoonmaken met olijfolie of zout, tot hoe je perziken het beste kunt bewaren. Het zijn de kleine dingen in het leven waar ze je de ogen voor opent. Bekijk op haar kanaal ook de video over de vijf grootste veroorzakers van gifstoffen in je huis, deze is bijzonder leerzaam.

Betere verbinding

Wil je al deze kanalen bekijken zonder een haperende internetverbinding? En wil je ook zonder problemen kijken naar duurzame zenders op je tv? Kijk dan nog eens naar je internet-abonnement en zenderpakket. Als je al jaren bij dezelfde provider zit voor internet en tv, dan kan het zijn dat je provider niet meer het beste pakket biedt. Waarschijnlijk kan het ergens anders goedkoper. Vergelijk andere abonnementen online en zoek een pakket met een snelle downloadsnelheid. Zo kun je ononderbroken kijken naar deze groene vloggers. Daarnaast bespaar je nog kosten ook.


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.