Maak de drempel om kraanwater te drinken zo klein mogelijk

Chinh Le Duc, via Unsplash Public Domain

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water, en dat aandeel moeten we op peil houden. Water hebben we onder meer nodig om voeding op te nemen, afvalstoffen af te voeren en onze lichaamstemperatuur te reguleren. 

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Brita.

Drink je genoeg? En drink je goed?

Het gezondheidsadvies aan volwassenen is om elke dag zo’n 2 liter te drinken. Koffie, thee, caloriearme zuivel of zuivelalternatieven zijn goed. Frisdrank, vruchtensappen en sportdranken het liefst zo min mogelijk.

Het beste is echter gewoon water. Vervangen van suikerhoudende dranken door water is beter voor je tanden en een gemakkelijke manier om calorieën te verminderen, waardoor je mogelijk kunt afvallen. Door een dagelijks doel voor waterinname in te stellen, kun je voorkomen dat je in de verleiding komt om je dorst te lessen met minder gezonde dranken.

Houd een herbruikbare waterfles bij je

Een simpele truc die veel mensen helpt om meer water te drinken, is het meenemen van een volle hervulbare waterfles. Als je dan onderweg dorst hebt, is drinken uit die fles altijd de weg van de minste weerstand. En als je de fles standaard op je bureau zet, is dat een mooie herinnering om tijdens het werk genoeg te drinken.

Overweeg een waterdispenser op kantoor

Water uit direct uit de kraan is de goedkoopste en duurzaamste drank die je kunt drinken, maar wel ook meteen de saaiste. Als je werknemers extra wil stimuleren om genoeg water te drinken, is het goed ook de liefhebbers van gekoeld water en bubbels tegemoet te komen. Dat kan met wegwerpflessen, maar dat is niet duurzaam.

Een waterdispenser is een mooi alternatief voor op de werkvloer. Daarmee is lekker gekoeld, gefilterd en desgewenst bruisend water altijd binnen handbereik, zonder gesleep met plastic wegwerpflessen.


Imagecredit: Chinh Le Duc, via Unsplash Public Domain

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.