DamnFoodWaste: Kliekjesdag op Museumplein

Lekkere salade gemaakt met onder andere prachtige paprika’s, de rode en gele. De niet zo smakelijke groene ‘bewaren’ we nog even in de koelkast. Ietwat confronterend dat we tijdens het verorberen van het konijnenvoer midden in EenVandaag over voedselverspilling vallen.

De helft van ons voedsel gooien we weg, vaak onnodig

Natuurlijk zou ik liever de gele en rode paprika los kopen maar dat is bijna altijd duurder dan een ‘stoplicht’ met een paprika meer. Zo vliegt er in Huize WattisDuurzaam regelmatig een iets te lang bewaarde groene paprika de groenbak in. Zonde en schandalig.

In alle stadia van de voedselketen samen wordt tot de helft van ons eten verspild; we kopen te veel en laten het bederven, het sneuvelt tijdens het transport, ligt te lang in de schappen of het ziet er gewoonweg niet lekker genoeg uit voor de verkoop. In EenVandaag (vanaf 09:30) hieronder de facts & figures.

sitestat

Gratis lunch van kromme komkommers in Amsterdam

Al het eten dat we weggooien hebben we eigenlijk hard nodig om nu zeven en straks negen miljard mensen te voeden. Dat kan en moet dus beter. Tristram Stuart, initiatiefnemer van DamnFoodWaste, gaat daarom de wereld over om mensen bewust te maken van het voedselafvalprobleem.

Zeker in Nederland gaat dat natuurlijk uitstekend met het gratis weggeven der dingen. Op het Museumplein was er vanmiddag daarom even zoiets als een gratis lunch; soep en curry van groenten die eigenlijk al afgeschreven waren. Goed initiatief, op naar kortingstickers op groentjes met een vlekje. Of verbouw je vitaminen op het dak.

Bron: EenVandaag
ImageCredit: sykicktb @ sxc.hu


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.