ThermIQ. Gerichte stralingswarmte met infrarood verwarmingspanelen

Je moet het dak repareren als de zon schijnt. Daarom, midden in de ook weer niet zo zonnige zomer, aandacht voor het slim en energiezuinig verwarmen van uw huis en bedrijf.

Aangename stralingswarmte maakt elektrisch verwarmen rendabel

Tijdens de MKB Innovatie Top 100, georganiseerd door Syntens, bereikte ThermIQ een verdienstelijke tweede plaats. Het bedrijf uit Schiedam levert infraroodverwarmingspanelen welke elektrische energie omzetten in stralingswarmte.

Net als bijvoorbeeld zonnewarmte ervaar je de stralingswarmte van ThermIQ direct op je huid. De radiatoren die u vermoedelijk gewend bent verwarmen eerst en vooral de lucht in een ruimte, via convectie (stroming) verwarmt de gegrilde lucht vervolgens alles waar het mee in aanraking komt.

Local warming, precies waar jij het wil

Lucht verwarmen is prima in ruimtes waar het overal even warm moet zijn maar in kantoren en winkels kan het vaak best wat gerichter. De collega’s die nog even wat langer doorwerken laat je niet in de kou zitten maar het is ook weer zonde om voor een paar man de hele vloer op temperatuur te houden.

De verwarmingspanelen van ThermIQ maken het mogelijk om de temperatuur in een open ruimte toch per zone te regelen. Met een webapp is het zo zelfs mogelijk je eigen plekje precies naar wens op temperatuur te brengen. Zo is elektrisch verwarmen opeens een goed idee. Zeker nu het gas langzaamaan opraakt en duurzame bronnen vooral goed zijn in het leveren van prik.

Meer info & ImageCredit: Thermiq.nl


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 12 jun 2016

    […] wil verwarmen met zonne-energie kan kiezen voor een zonneboiler of voor een warmtepomp, boiler of infraroodpanelen op zelfopgewekte zonnestroom. Het beste zonnewarmtesysteem is echter het gebouw zelf, mits goed […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.