‘Het Chinese BYD overweegt Duitse fabriek voor elektrische auto’s’

BYD Atto

Autofabrikanten BYD (Build Your Dreams) en Ford zijn volgens bronnen van de Wall Street Journal in gesprek over de verkoop van een autofabriek in het Duitse Saarlouis. Het Chinese BYD wil in Europa elektrische auto’s produceren.

Productie outsourcen naar Duitsland

Het Amerikaanse Ford produceert in Saarlouis nu nog de Focus. De autobouwer kondigde in juni 2022 aan de productie op deze locatie in 2025 te stoppen. Naast BYD zijn er nog 14 gegadigden voor de locatie.

BYD is in China de grootste leverancier van elektrische auto’s, en de Chinese automarkt is wereldwijd de grootste markt voor elektrische auto’s. BYD verkocht in 2022 een kleine 2 miljoen auto’s met een batterij-elektrische of hybride aandrijving.


Doorgroeien met Chinese auto’s en bussen in Europa

Het Chinese concern heeft in Schiedam zijn Europese hoofdkantoor en is in Europa al een serieuze speler in de markt voor (elektrische) bussen. Nu zet BYD ook sterk in op de verkoop van personenauto’s in Europa.

De gesprekken over de eventuele overname van de Fordfabriek zijn volgens de Wall Street Journal nog in een prille fase, maar dat een Chinese autofabrikant overweegt om in Duitsland (elektrische) auto’s te produceren is an sich al knap opvallend. Tot nog toe hebben juist de Duitse merken goede zaken in China, met export van luxe conventioneel gemotoriseerde auto’s.

Naast de fabriek in Saarlouis kijkt de Chinese producent ook naar andere opties voor de productie van zijn elektrische auto’s voor de Europese markt. In Hongarije heeft BYD al sinds 2016 een fabriek voor elektrische bussen.


Bron: Wall Street Journal / Imagecredit: Build Your Dreams

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.