Audi herontdekt de groene golf

Een groene golf is een koppeling van verkeerslichten aan de snelheid die wordt gereden op de wegvlakken tussen de stoplichten in. Als automobilisten zich netjes aan de snelheid houden schiet elk stoplicht precies op het juiste moment op groen en hoeft niemand te wachten.

Groene golf 2.0 met gps-data

De groene golf is een mooi concept maar vergt wel heel veel zelfdiscipline van heel veel individuele autorijders. In de praktijk valt het daarom helaas vaak wat tegen. Zonde, minder remmen en optrekken is goed voor het brandstofverbruik, scheelt stress en irritatie en minder sprintjes door ‘donker oranje’ maken het verkeer ook een stuk veiliger.

Door de verschillende elektronische hulpmiddelen te combineren met data over stoplichten blaast Audi het idee van de groene golf nieuw leven in. Het zijn hier niet zozeer de stoplichten die (statisch) zijn ingeregeld op een gemiddelde snelheid maar het is de bestuurder zelf die (dynamisch) een signaal krijgt over de aan te houden snelheid.

Dat maakt deze herontdekking van de groene golf een stuk beter realiseerbaar, terwijl bovengenoemde voordelen behouden blijven. Een mooie, simpele toepassing van GPS en dashboardlampjes. Vast technologie die Audi graag aan de concurrentie wil uitlenen.

Bron/ImageCredit: Phys.org

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.