Een koel huis komende zomer met duurzame buitenzonwering

Mfromfaraway, via Unsplash Public Domain

De komende wintermaanden ben je blij met alle zonlicht en zeker ook met alle zonnewarmte die je huis binnenkomt, maar investeren in een comfortabel en duurzaam huis is een kwestie van vooruitdenken. 

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Zonweringfabriek.

In reactie op warme zomers en veelvuldig thuiswerken in de afgelopen jaren hebben veel mensen geïnvesteerd in airco’s. Een duurzamer alternatief voor de airco is een buitenzonwering, en ook die zie je steeds meer in het straatbeeld.

Met een buitenzonwering hou je de warmte op hete zonnige dagen zoveel mogelijk buiten. Zeker in een goed geïsoleerd huis hou je het ook zonder airco comfortabel in de zomer, en hoeven ook de koelkast en de vriezer minder hard te werken.

Screens voor optimale zonwering

Screens zijn speciaal ontworpen om effectieve zonwering te bieden. De doeken blokkeren felle zonnestralen, waardoor er geen vervelende schitteringen in huis ontstaan. Tegelijkertijd wordt niet al het daglicht tegengehouden. Je ervaart dus niet zo’n opgesloten gevoel als bij rolluiken die volledig verduisteren. Het is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar comfort zonder in te leveren op een stijlvolle look.

Screens kunnen geheel op maat worden gemaakt in diverse kleuren en formaten. Met de elektrische bediening kun je de screens heel gemakkelijk bedienen en op ieder moment de juiste positie bepalen. Door de goede zonwering zorgen screens voor verkoeling in de zomer, zonder dat je gebruik hoeft te maken van een airco.

Eenvoudige installatie met solar screens

Solar screens zijn voorzien van zonnecellen. De buitenzonwering hoeft hierdoor niet worden aangesloten op de stroomvoorziening. De zonnecellen zetten zonlicht om in energie en slaan het vervolgens op in de accu. Met de opslagen energie kunnen de solar screens worden bediend, net zoals de traditionele elektrische variant.

Een groot voordeel van screens op zonne-energie is dat de montage erg eenvoudig is. Omdat er geen bedrading of elektrische aansluiting nodig is, kan de zonwering erg snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd. Of je nou een doe-het-zelver bent of een ervaren klusser: de montage van solar screens een is stuk toegankelijker dan traditionele elektrische screens.

Wil je meer weten over de voordelen van de verschillende soorten screens en andere soorten buitenzonwering? Bekijk dan de pagina van de Zonweringfabriek.


Imagecredit: Mfromfaraway, via Unsplash Public Domain

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.