Warme voeten en gezelligheid met een natuurlijk tapijt

Sven Brandsma, via Unsplash Public Domain

Op zoek naar wat extra kleur of warmte in jouw interieur? Een vloerkleed kan de finishing touch zijn. Kies uit een breed scala aan texturen en patronen, zodat je precies het kleed kunt vinden dat past bij jouw persoonlijke stijl en smaak. 

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Volero.

Een tegelvloer, laminaat, woonbeton of een strakke gietvloer is mooi en eenvoudig te stofzuigen en te dweilen. Zeker als je graag op blote voeten loopt, kan zo’n gladde vloer echter wel wat kil aandoen. Met een vloerkleed breng je gezelligheid en letterlijk warme voeten op de plekken die er in jouw huis het meest toe doen.

Of je nu houdt van modern, industrieel, of bohemian, hoogpolig of geknoopt; een vloerkleed 200×300 is er in vrijwel alle kleuren, texturen en patronen. Ook kun je kiezen uit hoogwaardige, natuurlijke materialen zoals wol, jute, sisal en hennep.

Creëer een behaaglijk gevoel in elke ruimte

Een vloerkleed is niet alleen een decoratief element maar ook een geweldige manier om warmte en comfort toe te voegen aan je huis. Leg bijvoorbeeld een zacht kleed onder je bureau voor een behaaglijk gevoel tijdens het werken. Een vloerkleed woonkamer, de slaapkamer of in andere kamers waar kinderen op de grond spelen, zorgt ook voor hen voor extra comfort.

Een vloerkleed is zo niet alleen stijlvol maar kan ook helpen om energie te besparen. Door een kleed op de vloer te leggen, houd je de warmte beter vast en kun je de verwarming misschien iets lager zetten. Zo bespaar je niet alleen op stookkosten, maar verminder je ook je CO2-uitstoot.

Optimaal comfort in de badkamer

In de badkamer verblijf je vaak maar kort dus is het doorgaans zonde om daar de verwarming hoog te zetten. Voordat de badkamer warm is ben je al na je werk. Tegelijkertijd sta je juist daar vaak op blote voeten je tanden te poetsen of je haren te föhnen. Kies voor een waterbestendig badkamerkleed bij de wasbak en laat de verwarming laag of uit zonder koude voeten te krijgen. Het perfecte compromis tussen comfort en energiebesparing.


Imagecredit: Sven Brandsma, via Unsplash Public Domain

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.