Kans op € 500.000 voor Ioniqa, Physee en HomeBiogas

Finale 2015, Postcodelotery Greenchallenge

Update: De Postcodeloterij organiseert jaarlijks een internationale competitie voor duurzame startups, met een van de aantrekkelijkste hoofdprijzen die er in dit soort wedstrijden wereldwijd te winnen zijn. 

Update 15 augustus 2016: De vijf finalisten zijn bekend. Van de 10 Nederlandse kanshebbers hebben alleen Ioniqa Technologies (PET-recycling) en Physee (zonnestroomramen) het gered. Zij pitchen in de finale tegen HomeBiogas (biogas uit GFT-afval) uit Israel, Green City Solutions (schone lucht dankzij mos) uit Duitsland en Steama.co (energierekening via GSM) uit Groot-Brittannië. Op 14 september is bekend wie er met een half miljoen prijzengeld vandoor gaat.


Een half miljoen voor groene groei

Oorspronkelijk bericht, 20 juli 2016: Tussen de 25 genomineerden van de PostcodeLotery Greenchallenge zitten dit jaar tien Nederlandse ondernemers. Circulaire economie is binnen de lijst het belangrijkste thema.

“De 25 genomineerden richten zich op de uitdagingen van nu: duurzame energie, voedselverspilling en verstedelijking”, zegt Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen bij de loterij en voorzitter van de pre-jury. “Deze ondernemers werken aan oplossingen voor de wereld van morgen.”

Showcase van duurzame innovatie en ondernemerschap

De recyclinginnovatie van Ioniqa en de bio-uitvaartkisten van Onora pakten we toevallig gisteren al mee in ons overzicht van circulaire startups. Verder schreven we eerder al over de energie-opwekkende ramen van Physee en de zelfvoorzienende woningen van Sustainer Homes. De andere Nederlandse kanshebbers zijn CocoPallet, Bambooder, Rebearth, Gerrard Street (vroeger Pelican House), Team Fast en Ecovat.

In de volledige lijst van 25 kanshebbers zijn verder de Verenigde Staten, India en Groot-Brittannië goed vertegenwoordigd. Op 15 augustus maakt de organisatie de vijf finalisten bekend die op 14 september 2016 in de Amsterdamse Gashouder strijden om de hoofdprijs van € 500.000.

Bron en Imagecredit: Postcode Loterij, op de foto de winnaar en runner up van 2015: Land Life Company en Muufri.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 14 sep 2016

    […] nieuwe bedrijfspanden vrijwel volledig energieneutraal maken. Kesteloo pitchte in de finale tegen vier concurrenten. Dat Physee innoveert met een component dat in elk gebouw terugkomt gaf voor de jury de […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.