Bleekemolen en Coronel racen op Assen in een Tesla

Tesla Model S EGT, via Electric GT Championship

De ervaren autocoureurs Jeroen Bleekemolen en Tom Coronel racen volgend jaar waarschijnlijk in het Electric GT Championship. In deze nieuwe klasse delen twintig coureurs tien Tesla’s Model S.

10 technisch identieke Tesla’s 

Het Electric GT-circus doet in 2017 zeven Europese circuits aan en rijdt drie demonstratiewedstrijden in de Verenigde Staten. De twintig coureurs racen allemaal met de volledig elektrische Tesla Model S.

Voor de races is de Tesla voorzien van spoilers, verbeterde remmen, een rolkooi en andere veiligheidsmaatregelen. Aan de motor en de accu van 100 kilowattuur is, ten opzichte van topversie P100D, niets gewijzigd. De tien teams van racen ook allemaal met een technisch identiek afgestelde auto.

Internationaal elektrisch racen in Drente

Een van de races heeft volgend jaar plaats op het het TT Circuit in Assen, ongetwijfeld een bekende baan voor Tom Coronel en Jeroen Bleekemolen. “Toen ik voor het eerst over het EGT Kampioenschap hoorde heb ik het nauwlettend gevolgd”, zegt Bleekemolen tegen Autosport.nl. “Het elektrisch racen gaat groot worden en ik sta te trappelen om voor de eerste maal in een EGT auto plaats te nemen.”

Of de beide Nederlanders ook echt een stoeltje bemachtigen in de raceklasse is nog onnodig geheimzinnig. Ze behoren nu tot een drivers’ club waaruit Electric GT zijn 20 rijders zal kiezen. Vooralsnog noemt de organisatie slechts tien namen, Het moet gek lopen als Bleekemolen en Coronel de boot missen. Of de heren dan samen een team vormen is ook niet duidelijk.

Bron: EGT, Elektrek,  Autosport.nl / Imagecredit: EGT

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.