Tesla lepelt grotere accu in Model S, goed voor 600+ kilometer

Tesla Model S

Update: Tesla brengt zijn Model S en Model X binnenkort hoogstwaarschijnlijk met een accucapaciteit van 100 kilowattuur, 11 procent meer dan de huidige topversies. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Dienst Wegverkeer (RDW).

Tesla verhoogt actieradius en maakt Model S en X nog een flinke stap ludicrouser

Update 23 augustus 2016: Tesla bevestigt de komst van de grotere accu voor de Model S en X. Met de grotere accu is de Model S P100D nu de snelst accelererende productieauto op de markt, vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur in 2,5 seconde. De zwaardere Model X heeft voor diezelfde sprint 2,9 seconden nodig.

Update 14 augustus 2016: Een mooie scoop van het Nederlandse Kenteken.tv. Tijdens het doorspitten van typegoedkeuringen troffen de bloggers de types 100D en 100X in de open data van de RDW. De Model S (100D) rijdt volgens de cijfers 613 kilometer op een volle accu. De zwaardere Model X komt met 100 kilowattuur 542 ver. In beide gevallen een goede 10 procent meer range dan in de huidige topmodellen.

Duurzaam distributiecentrum van Tesla in Tilburg

Tesla heeft in Tilburg zijn Europese assemblagecentrum. In deze duurzame fabriek (Breeam Outstanding) bouwt Tesla de ingevoerde auto’s af, zodat ze aan de Europese eisen voldoen. De Nederlandse RDW checkt vervolgens of de auto’s hier inderdaad weg op mogen. De RDW-goedkeuring geldt voor heel Europa. Handig, maar de info uit de open RDW-data had Musk misschien liever in zijn eigen tijd wereldkundig gemaakt. 😉

Het originele bericht, sinds de eerste publicatie op 23 december 2012 meermaals bijgewerkt, hieronder. 


Met terugwerkende kracht 8 jaar garantie op Tesla Model S

Update 17 augustus 2014: Tesla-oprichter Elon Musk verrast weer eens ten positieve. Per direct geldt voor elke Model S een garantie van acht jaar, voor de gehele elektrische aandrijflijn (Tweakers). Hiermee trekt de fabrikant de garantie van de elektromotor gelijk met die van het accupakket, dat reeds voor acht jaar gegarandeerd werd.

De uitgebreide garantie geldt niet alleen voor nieuw verkochte Tesla’s maar ook voor alle ‘magical space cars‘ die reeds rondrijden. De zekerheid telt bovendien ongeacht het aantal gereden kilometers en ook voor de tweede, derde of zoveelste eigenaar van de full-electric. Een groot blijk van vertrouwen in eigen kunnen en in elektrisch rijden in het algemeen.


Tesla betaalt overheidslening van $ 456 mln negen jaar eerder terug

Update 1 juni 2013: Tesla Motors pays off its government loan…nine years early (MSNBC). Tesla leende dit bedrag om de ontwikkeling en de productie van de Tesla Model S op te zetten. Na het debacle rond Solyndra was deze lening voor Obama een enorme gok. Gelukkig stelde Elon Musk niet teleur. De verkoop van de Model S gaat hard en de beurswaarde van Tesla groeit lekker mee. Het geleende geld kon daarom ruim op tijd terug naar de overheid.


Familiemodel Tesla S ook schitterend

Oorspronkelijk bericht (23 december 2012): Het Amerikaanse Tesla heeft met de sportieve Roadster (gebaseerd op de Britse Lotus Elise) een groot aandeel gehad in de opmars van E-mobility. Niet zozeer met enorme aantallen, des te meer in de acceptatie. Bomenknuffelen in een Prius is niet langer de enige optie, elektrisch rijden kan opeens ook mooi en sportief.

De Roadster was nog vooral een auto voor erbij, voor wie dat kon betalen. Nu de markt rijp is voor elektrisch rijden komt Tesla met de Model S. Met ruimte voor vier personen en een bereik tot ruim 400 kilometer is deze wagen praktisch genoeg voor dagelijks gebruik. Gelukkig is dat niet ten koste gegaan van de sex-appeal van het merk, het prachtige design verraadt in geen enkel opzicht dat je stiekem best goed bezig bent.

Europese Tesla’s komen binnenkort vanuit Tilburg

Tesla heeft Tilburg gekozen als hoofdkwartier om de Europese markt te betreden. Vanaf 2013 zullen hier de Europese Model S’en afgemonteerd worden. Ook de distributie van reserveonderdelen organiseert Tesla vanuit Brabant. Best iets om trots op te zijn, zeker voor de bijna 50 man (m/v) die er aan de slag mogen binnenkort.

Bron: Intermediair / ImageCredit: Tesla Motors

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. 11 jul 2016

    […] het beter dan wagens zonder elektrische (hulp)aandrijving, respectievelijk 41 en 38 dagen. De Tesla Model S, Nissan Leaf en Toyota Prius voeren de lijst […]

  2. 23 aug 2016

    […] Model S. Via inductie brengt de Plugless draadloos 7,2 kilowatt aan vermogen over. Om de nieuwe 100 kilowattuur accu’s van Tesla van leeg naar vol te laden is dus wel geduld nodig. Plugless biedt zijn systeem ook al voor de […]

  3. 14 jan 2017

    […] een accufabriek in Noord-Brabant klinkt niet totaal irreëel. Tesla heeft er tenslotte al zijn Europese assemblage gehuisvest. Maar dat na minister Kamp ook de bedelbrieven van Groningse provinciebestuurders en de […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.