Dong verkoopt een half windpark voor € 1.900 mln

beknoptwind

Het Deense energieconcern Dong verkoopt de helft van het Britse offshore windpark Race Bank aan de Australische investeringsbank Macquarie. Race Bank is aanbouw aan de Britse oostkust ter hoogte van Skegness. De 91 windturbines in het project moeten in 2018 operationeel zijn en leveren dan 573 megawatt. Dong bouwt ook het Nederlandse Windpark Borssele 1 & 2.

Bewust beknopt
Met deze korte updates belichten we alles dat wel het vermelden maar niet een volledig artikel waard is. De originele bron is gelinkt in de tekst.
Meer nieuws en achtergronden over windenergie: Nieuwsarchief Windenergie | Overzicht: Voor- en nadelen van windmolens | Interview windpionier Lagerweij
Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Windparken moeten in kavels aan burgers en huishoudens verkocht worden om ze positief maatschappelijk relevant te maken.
  Offshore windparken in aandelen aan burgers en MKB
  Windparken op het land in kavels aan huishoudens voor eigen gebruik. Hier is een SDE garantie prijs van 5 cent per kWh voldoende, ipv de 8 cent van EZ.

  Op deze manier worden windparken positief maatschappelijk relevant, zodat EZ niet zomaar foute keuze kan maken, en ons geld niet naar buitenlandse hoofdkantoren stroomt.

  • Thijs schreef:

   Zeker voor de wat kleinere windparken op land een interressant concept. Offshore misschien over een paar jaar ook.

   • Nu ook al. Geld van burgers is goedkoper dan van investeerders
    En de opbrengst blijft in de Nederlandse samenleving.
    EZ is heel fout bezig met de manier waarop ze nu windparken laat financieren. Ze organiseren een extra geldstroom uit onze samenleving.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.