Tesla vol ‘miners’ aan Supercharger graaft gratis naar bitcoins

Nakhon100, via Flickr Creative Commons

Bitcoin en Tesla in één artikel, dat is natuurlijk goud. In een vlaag van inventiviteit en burgerlijke ongehoorzaamheid heeft een Teslarijder zijn Model S voorzien van hardware om cryptocurrency te minen. 

Voor 4 bitcoin koop je de juiste Model S

De koers van de bitcoin bereikte op dinsdag 29 november 2017 de grens van $ 10.000,- en is een dag later alweer hard op weg naar de $ 11.000,-. Met de koers stijgt ook het energiegebruik voor deze virtuele mijnbouw gigantisch.

De efficiëntie van de hardware en de energiekosten zijn daarmee de bepalende factor om rendabel bitcoins te minen. Dat bracht een groep Teslarijders op het idee om het Autopilot-brein van de auto’s aan het rekenen te zetten aan de laadpaal. De computer die Tesla inbouwt voor de autonome besturing behoort tot de krachtigste die je als consument kunt kopen en de stroom uit Tesla Superchargers is gratis voor de meeste Teslarijders.

Computer op wielen zonder elektriciteitsrekening

Voorwaarde voor kosteloos laden bij de snellaadpalen is dat de Model S of X voor 1 januari 2017 nieuw verkocht is. Met vrijwel elke tweedehands Tesla zit je dus safe, en die staan bij de huidige koers al voor 4 bitcoin te koop. Dat is – ondanks de gratis stroom – waarschijnlijk niet ‘goedkoop’ genoeg om rendabel bitcoins te minen. De lat voor het uitpluizen van bitcoinpuzzels ligt inmiddels echt hoog.

Misbruik van de Superchargers voor het rekenen aan ‘altcoins’ met een lagere moeilijkheidsgraad ligt echter wel degelijk op de loer. Komende weken opletten of de verbruikscijfers van oudere Tesla’s uit de pas lopen met Tesla’s van na 1 januari 2017.

Bron: Elektrek / Imagecredit: Nakhon100, via Flickr Creative Commons

Dit vind je misschien ook leuk...