De domme duurzaamheidsquiz en de avond van 2033

Binnen fietsen en roeien is knap saai. Daarom luister ik bij de fitness graag podcasts over wetenschap en technologie. Een van mijn favoriete bronnen is Hoe?Zo! Radio en gisteren heb ik me kostelijk vermaakt met een thema-uitzending over de wereld van 2033.

Vijf uur radio met veel toekomstvisie en nog meer geouwehoer

De originele uitzending dateert alweer van 5 januari – ondanks goede voornemens loop ik toch alweer even achter – maar er zijn vast meer mensen die het gemist hebben. Het thema duurzaamheid is natuurlijk onlosmakelijk met toekomstidealen verbonden. Het stuk tussen 21 en 22u past het best bij deze site.

Aan het begin van het stuk de krant van 2033 geschreven door Vincent Bijlo (voor te lachen), daarna een duurzaamheidsquiz voor dummies (nu weet ik ook waar dit vandaan kwam). Tussendoor drie keer muziek van Anne Soldaat (hoort er blijkbaar bij, ik spoel liever door). In het midden een hoorspel over vastzitten in de lift (hoort er echt niet bij, klik ik zeker door). Tot slot een vraaggesprek met Marjan Minnesma (Urgenda, prima ideeën) en Asceline Groot (ASN, iets te enthousiast vegetarisch). Al met al prima stukje luistervoer, zeker de eerste helft!

Bron: Hoe?Zo! Radio
ImageCredit: kpeterson @ sxc.hu

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.