Je auto vervangen voor een elektrische fiets? Dit zijn de voordelen

De populariteit van de elektrische fiets is groot en groeit. Meer en meer mensen kiezen voor een elektrische fiets, in plaats van een gewone fiets. En mooier nog, steeds vaker kiezen forenzen ook voor een elektrische fiets in plaats van een auto.

Benieuwd naar de voordelen van reizen met je elektrische fiets in plaats van met een auto? Wij vertellen je er graag meer over.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Bikester.

Fietsen is gezond

Een van de belangrijkste voordelen van het rijden op een elektrische fiets in plaats van rijden in een auto, is je eigen gezondheid. Bewegen is goed voor iedereen. Of het nu gaat om lange tochten of kleine ritjes, beweging doet een mens goed. Ook met de elektrische ondersteuning blijft fietsen een hele goede vorm van beweging om je lichaam in conditie te houden. Daarnaast is het ook aan te raden om op de elektrische fiets naar je werk te gaan. Mensen die fietsend naar hun werk gaan komen vaak fitter op het werk aan, halen meer uit hun dag en starten de dag met meer energie.

Goed voor het milieu

Hoe minder auto’s op de weg, hoe beter dat voor het milieu is. Door je auto te vervangen voor een elektrische fiets draag jij bij aan een beter milieu. Wanneer een auto op benzine, diesel of lpg rijdt, komt er altijd CO2 vrij. Ook een elektrische auto verbruikt per kilometer zo’n 20 keer meer elektriciteit dan een elektrische fiets, en elektriciteit wordt nog grotendeels geproduceerd uit fossiele energie. Hoe minder jij met welke auto dan ook rijdt, hoe minder CO2-uitstoot.

Geld besparen

Al heel 2022 staat de brandstofprijs op ongekende hoogte. In vergelijking met een jaar geleden zijn de prijzen van brandstof enorm gestegen, waardoor autorijden nu erg duur is. Een elektrische fiets helpt je om op brandstofkosten te besparen. Elektriciteit is ook duur maar het verbruik van een elektrische fiets is zeer beperkt. Elke werkdag op de elektrische fiets naar je werk rijden kan je zomaar tientallen tot honderden euro’s per maand besparen.

Met het vervangen van je auto voor een elektrische fiets sla je dus drie vliegen in één klap. Het is gezond, goed voor het milieu en je bespaart er een hoop geld mee. Ben jij ook overtuigd en benieuwd naar welke elektrische fiets goed bij jou past? Afhankelijk van jouw wensen en wat voor type fietser je bent, is er ongetwijfeld een elektrische fiets die aan jouw wensen voldoet. Je kunt je elektrische fiets vinden bij Bikester, waar je een indruk krijgt van alle mogelijkheden die er op dit gebied zijn. We wensen je veel gezonde en fijne fietskilometers toe!


Imagecredit: Aangeleverd door partner.


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.