Nieuw ontwerp voor WattisDuurzaam

Na steeds meer kleine tweaks en hier en daar iets te haastige reparaties kwam het vorige template van WattisDuurzaam mij inmiddels ietwat slordig over. Eind vorig jaar heb ik daarom geëxperimenteerd met enkele incrementele updates. Dit Paasweekend echter zag ik als uitgelezen kans voor een stevige voorjaarsschoonmaak: Daarom hierbij een geheel nieuwe look. En voor de liefhebbers (nerds 😉 ) enige toelichting.

Duurzaam met de tijd meegaan

De ontwikkelingen op internet gaan nog altijd een flink stuk harder dan die in de groene hoek. Sinds de laatste grote update van WattisDuurzaam.nl zijn er weer talrijke mogelijkheden bijgekomen. Ook niet onbelangrijk, met het ter ziele gaan van Windows XP durf ik de ondersteuning voor de meest krakkemikkige browsers nu definitief te laten vallen. Hoewel de vorige site het alleraardigst deed op smartphones en tablets bleef er op dat vlak namelijk zeker nog een en ander te wensen over.

In dit geval ben ik vooral ook zeer duurzaam met mijn eigen tijd omgaan. Als webdesigner heb ik nog altijd de neiging zoveel mogelijk zelf te ontwikkelen maar WattisDuurzaam is inmiddels een knap complex geheel geworden. Hierom besloot ik het wiel dit keer niet opnieuw uit te vinden. Op zoek naar een goede basis viel mijn oog op het prachtige template Hueman. In plaats van uren en nachtenlang codekloppen kon ik me hiermee direct richten op de fijnere details.

Werk in uitvoering

De keuze voor een template dat al aan de meeste wensen voldeed maakt het mogelijk het nieuwe ontwerp lekker snel uit te rollen. Veel zaken die ik eerder met diverse combinaties van plugins en eigen code heb geïmplementeerd zitten in deze versie reeds ingebakken. Na wat snelle tests in de afgelopen weekenden denk ik dat hij er zo klaar voor is. Net op tijd overigens; met de update naar WordPress 3.9 zakte de oude vormgeving helaas definitief door zijn hoeven.

Hiermee kwam de shift ietsje eerder dan gepland, een paar functionaliteiten van de oude versie ontbreken dan ook nog. Voor zover deze gemist worden (door mij of door jullie) zullen die in de komende weken weer terugkomen. Wat dat betreft; klachten, lofzangen en/of geheel neutrale opmerkingen over deze verse versie graag in de comments!

Thijs ten Brinck

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.