Nieuwe lay-out: Prettig lezen op allerhande schermen

De eerste lichte update voor Wattisduurzaam.nl. Met een wat ruimere opzet en meer aandacht voor verschillende apparaten hopen we u op elk scherm een aangename leeservaring te bieden. Een vooruitgang of zijn er nog verbeterpuntjes? We horen het graag in de reacties!

Meer ruimte voor tekst en afbeeldingen

Sinds de eerste post op 4 mei jongstleden is Wattisduurzaam.nl aardig gegroeid. Enkele lezers gaven aan de site wat druk te vinden met het groeiende aantal links aan weerszijden van de site. Toen ik na een korte vakantie met een frisse blik naar de site keek was ik het daar helemaal mee eens, dat kon inderdaad beter.

Het oorspronkelijke ontwerp (klik voor grote versie):

Het donkergroen is vervangen voor een veel lichtere tint. Wellicht wat saai maar zeker bij het lezen van langere teksten een stuk minder storend. Om het voor de ogen nog rustiger te maken zijn ook alle marges waar mogelijk een stuk opgerekt. Zo ligt de focus nu vooral op de berichttekst en de begeleidende afbeelding.

Meer aandacht voor hele kleine en hele grote schermen

Moderne opmaaktechnieken (CSS3, MediaQueries) maken het mogelijk verschillende ontwerpen te tonen naar gelang het apparaat waarmee de site bezocht wordt. Al kort na de start is er een haastig beginnetje gemaakt met aparte designs voor smartphones en tablets, nu is de code geheel herzien om zowel op kleine telefoons, Full-HD schermen en alles daar tussenin optimaal gebruik te maken van de beschikbare pixels.

Testen voor alle combinaties van browsers en devices  is helaas niet te doen. Mocht er op uw apparaat iets niet lekker werken dan hoor ik het graag. Ook ben ik benieuwd naar de prestaties op hoge resolutie (Retina) tablets, daar valt vermoedelijk nog wat te verbeteren.

Afscheid van oude technologie

Alle vernieuwingen maken het lastig om ook oude browsers te blijven ondersteunen. Vooral de oudere versies van Internet Explorer missen veel functionaliteiten. Gelukkig komen IE6 en IE7 nauwelijks voor in mijn statistieken. Mocht u toch gebruik maken van deze browsers dan raad ik u aan over te stappen naar bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Opera. Zit u om een of andere reden vast aan Internet Explorer dan biedt Chrome Frame for IE wellicht uitkomst.

Overstappen naar moderne technologie is even wennen maar het levert u een veel snellere, veiligere en prettigere toegang tot het interne (en ondertussen maakt u ook het leven van webdesigners en ontwikkelaars een stuk aangenamer).

Hoe bevalt de vernieuwing?

Dankwoorden, kritiek en tips graag in de reacties.

 

Thijs ten Brinck

Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.