Bespaar brandstof met uw banden

Automobilisten die veel op de weg zitten, weten hoe duur het rijden is. Daarom is het erg aantrekkelijk om te besparen op de brandstof. Dit is immers een grote kostenpost die steeds weer terugkomt. Met brandstofbesparende banden onder uw auto bespaart u meer dan u in eerste instantie verwacht.

Experimenteren met brandstofbesparing

De technici van grote automerken doen er alles aan om de voertuigen zuiniger te maken. Ze moeten immers voldoen aan eisen die door de overheid gesteld worden. Er is volop geëxperimenteerd met het gebruik van lichtgewicht materialen en geprobeerd het wrijvingsverlies te verminderen. Maar er is ook een heel ander gebied waar de technici uit kunnen putten, namelijk de auto’s uitrusten met brandstofbesparende banden.

Hiermee bespaart u heel wat brandstof ten opzichte van normale banden. Het is dan ook een groot wapen op het gebied van brandstofbesparing. Tevens is het een relatief goedkope oplossing. Daar waar nieuwe technologieën vaak om een grote investering vragen, is dat bij de verbetering van banden niet het geval. Toch hadden brandstofbesparende banden lange tijd een slecht imago. De eerste lading banden presteerde niet goed genoeg bij nat weer. En ook de levensduur voldeed niet altijd aan de verwachtingen. Dat is inmiddels veranderd.

Verbeterde technologieën

Tegenwoordig zijn de ontwikkelingen zover dat de brandstofbesparende banden voldoen aan de hedendaagse verwachtingen. Dat komt mede door het gebruik van kwalitatief betere materialen en verbeterde productieprocessen. Doordat de technologie de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld is, zijn ook de prestaties van de banden toegenomen.

Inmiddels is er zelfs zoveel vertrouwen in de werking, dat fabrikanten steeds vaker de brandstofbesparende kenmerken in hun banden inbouwen. En dat is weer gunstig voor de consument. Want autofabrikanten willen een compleet voertuig afleveren dat voldoet aan de wensen van de moderne automobilist.

Brandstofbesparende banden voor de consument

Het brandstofverbruik van uw auto is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder dus de banden. Bij brandstofbesparende banden wordt een lichtgewicht structuur gecombineerd met een geavanceerde rubbersamenstelling. Hierdoor hebben de banden minder energie nodig als ze over het wegdek rollen. Minder energie betekent minder brandstofverbruik. Dit scheelt u in de kosten en is tegelijkertijd een stuk beter voor het milieu.

Lange tijd werden deze banden alleen onder nieuwe auto’s gebruikt. Consumenten met een voertuig waarvan de banden aan vervanging toe waren, grepen mis. Want in garages werden ze niet verkocht. Maar daar is verandering in gekomen. Het besef is gekomen dat niet alleen fabrikanten geïnteresseerd zijn in brandstofbesparende banden omdat ze moeten voldoen aan de gestelde milieu eisen. Ook de gewone consument wil profiteren van de voordelen van dit type banden.

Wat bespaart u aan brandstof?

Brandstofbesparende banden kosten wat meer dan wanneer u standaard banden onder uw auto monteert. Maar omdat u met deze banden gemiddeld zo’n 6% minder brandstof nodig heeft, zijn de kosten er vaak binnen een jaar alweer uit. Alle grote bandenfabrikanten hebben tegenwoordig brandstofbesparende banden in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan Continental, Goodyear en Michelin. Deze bandenmerken bestelt u gewoon bij Tirendo.

Zo is het ook voor u mogelijk om geld te besparen en goed bezig te zijn voor het milieu. Steeds meer automobilisten kiezen voor deze alternatieve banden. Door de positieve eigenschappen voor mens en natuur, kunnen dit wel eens de banden van de toekomst zijn. De fabrikanten hebben er in ieder geval vertrouwen in. Laat u zich ook overtuigen?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.