Studio Energie – Geen energietransitie zonder burgerparticipatie?

Jessica Podraza, via Unsplash Public Domain

Op 22 maart 2018 ondertekenden 27 organisaties de Green Deal ‘Burgerparticipatie duurzame energie-projecten’. Een van de sprekers tijdens de bijeenkomst was de Groningse gedeputeerde Nienke Homan (GroenLinks). Een gesprek over open deuren, broodje aap-verhalen en het gapende gat tussen woorden en daden.

De ondertekenende partijen zijn organisaties die de milieubeweging, lokale overheden, omwonenden, de energiesector, banken en agrarische sector vertegenwoordigen. De 27 ondertekenaars beloven kennis en ervaring te delen, met als doel de participatieprocessen bij duurzame energieprojecten beter vorm te geven. De Green Deal moet zo helpen inwoners en andere belanghebbenden op het juiste moment en op de juiste manier bij de energietransitie te betrekken.

Nienke Homan sprak als ervaringsdeskundige op het event ter ere van de Green Deal. In aflevering 4 van Studio Energie bespreekt ze met Remco de Boer de zin en onzin van deze breedgedragen afspraak.

Wie is presentator Remco de Boer?

Remco de Boer (ingenieur en commentator) is kritisch volger van de energietransitie. Met columns (Energeia, BNR, Kernvisie), dagvoorzitterschappen, véél tweets en nog meer kennis houdt hij politiek, NGO’s en bedrijfsleven scherp. Sinds maart 2018 publiceert Remco wekelijks een podcast over de ontwikkelingen in de energiewereld.

Imagecredit: Jessica Podraza, via Unsplash Public Domain

Dit vind je misschien ook leuk...