Isoleer je woning en voorkom tocht met behulp van gordijnen

Gordijnen staan vooral bekend als sfeermakers. Minder bekend is dat er gordijnen met een (extra) isolerende werking bestaan. In dit artikel leggen we je uit hoe je kunt isoleren met over-, vouw- of plisségordijnen. Sfeervol en functioneel!

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Veneta.

Aangename temperaturen en minder tocht met isolerende gordijnen

Gordijnen creëren extra warmte-isolatie. De juiste gordijnen houden de zon tegen in de zomer en de warmte binnen in de winter. Wij gaan dieper in op de meest geschikte raamdecoratie:

  • Plisségordijnen: Plisségordijnen, ook wel dupligordijnen genoemd, hebben een unieke structuur die een soort ‘kussen’ voor je raam vormt. In dit kussen staat de lucht stil, wat maakt dat de warme of koude lucht van buiten tegengehouden wordt.
  • Over- of vouwgordijnen: Verduisterende over- of vouwgordijnen met een dikke stof hebben ook een hoge isolerende waarde. Houd hier in gedachten dat hoe dikker de stof, hoe groter de isolerende waarde. Combineer een dik overgordijn met een plisségordijn om het maximale uit je raamdecoratie te halen.

Kies voor voering

Voor een kleine meerprijs kun je je gordijnen laten voorzien van een voering. Als je een verduisterende voering kiest wordt er een extra stoflaag toegevoegd. Dit maakt je gordijn dikker waardoor de isolerende waarde toeneemt. Wil je voor extra sfeer gaan? Dan is een trendy wave gordijn met verduisterende voering een goede keuze.

Houd je radiatoren vrij

Heb je geschikte gordijnen voor je woning gevonden? Dan is het belangrijk dat je ze zo afmeet dat de gordijnen je radiatoren niet blokkeren. Dit is een van de meest voorkomende fouten in een woning. Wanneer je raamdecoratie je radiatoren blokkeert zal het de warmte tegenhouden, zonde van de stookkosten. Laat gordijnen daarom op maat maken, zo weet je dat ze precies passen. Dat maakt isolerende gordijnen een kleine investering met een groot resultaat.


Ontdek meer van WattisDuurzaam.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Lomito schreef:

    Radiatoren… daar ben ik gelukkig al vele jaren van verlost. Met overal vloer- en wandverwarming draait de cv-installatie hier op 35-40°C zodat de HR van de gasketel ook echt hoog rendement kan zijn. En dan inderdaad dikke gordijnen van vloer tot plafond. Ons grote keukenraam op het zuiden hebben we voorzien van een rolluik: in de zomer voor zonwering en in de winter als extra isolatielaag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.