Laat je geld voor je werken en beleg in duurzame fondsen

Met ons geld maken we dagelijks keuzes die raken aan duurzaamheid. Pak ik de fiets of de auto, kook ik gehakt of vegetarisch, drink ik uit een wegwerpfles of uit de kraan? Op langere termijn kan ons geld nog meer impact maken.

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking met Binck.

Bij de lage rentes levert sparen weinig op. Met beleggen, en alle risico’s en kansen die daar onvermijdelijk bij horen, valt meer rendement te behalen. Met duurzaam beleggen komt dat rendement niet alleen ten goede aan het eigen vermogen maar ook aan milieu-, klimaat- en arbeidsomstandigheden.

Duurzame criteria

Duurzame fondsen investeren in bedrijven die zich inspannen voor een betere wereld, aan de hand van de bekende drie P’s:

  • People. Voor medewerkers wordt goed gezorgd en de lokale bevolking krijgt de kans om mee te werken en te profiteren van de economische activiteit.
  • Planet. Er wordt gewerkt met duurzame materialen en schone energie en er wordt zoveel mogelijk op energie en grondstoffen bespaard.
  • Profit. Winst is welkom en nodig, ook voor duurzame bedrijven. Maar nadrukkelijk in balans met de andere twee P’s.

Prima rendement

In het kader van de mondiale klimaatdoelen is er de komende decennia veel werk te verzetten. Daarbij zijn flinke investeren noodzakelijk maar de nieuwe economie levert ook geld op. Met een belegging in duurzame fondsen draagt je geld bij aan de duurzame economie van de toekomst en maak je een goeie kans op een mooi financieel resultaat uit je belegging.

Duurzaam beleggen doe je onder andere bij Binck. Wanneer je kiest om duurzaam te beleggen bij Binck, weet je zeker dat jouw investering terecht komt bij een organisatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De adviseurs van Binck helpen je te kiezen voor het beleggingsfonds dat het beste bij jouw wensen past.

Kies je voor een duurzaam fonds dan ben je zeker niet de enige. De eerste zes maanden van 2019 is er evenveel geïnvesteerd in duurzame beleggingen als in heel 2018. Dat gaat de goede kant op!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.